AFERA “ŠPIC – PAPAK” SVE VIŠE ZAUDARA NA NOVE LAŽI I OBMANE IZ KUHINJE HDZ-a!

Kako vrijeme odmiče i kako ovih dana slušam i čitam gomilu razno – raznih izjava koje se odnose na slučaj „ŠPIC – PAPAK“ nekako mi sve to sve više zaudara na samo dvije moguće solucije koje bi se u konačnici mogle pokazati istinitima.
Prva je ta da se zapravo radi o autentičnim fotografijama ministra poljoprivrede i potpredsjednika Tomislava Tolušića s prostitutkom i kokainom ali se s tom pričom izišlo u javnost te ekspresnom brzinom fotografije proglasilo fotomontažom kako bi se preduhitrio mogući skandal u slučaju da one negdje budu objavljene, a za tu svrhu iskorištena je i SOA. Ukoliko se na kraju pokaže da je to točno jer, nemojmo zaboraviti da osim već objavljenih fotografija postoji njih još dvadesetak koje bi se još uvijek mogle pokazati autentičnima, onda je posve jasno da premijer RH Andrej Plenković i HDZ iskorištavaju obavještajne agencije i represivni državni aparat na način kako to njima odgovara. Osim brojnih izjava oporbenih političara ali i pojedincima iz same Vlade RH i HDZ-a tome u prilog ide i izjava bivšeg ministra gospodarstva Radimira Čačića koji kaže da ne vjeruje u izvješće SOA-e da se ovdje radi o fotomontaži. Kada tako nešto izjavi netko tko bi morao znati kako u tim agencijama stvari funkcioniraju onda to svakako treba shvatiti vrlo ozbiljno, a budući da je Čačić već jako dugo u politici i obnašao je dužnosti koje su mu sasvim sigurno davale i dobar uvid u rad i funkcioniranje istih onda mislim da tu njegovu izjavu doista treba shvatiti ozbiljno. U tom bi slučaju možda bilo najbolje da analizu fotografija obavi neka neovisna osoba, agencija ili tvrtka, možda čak i iz inozemstva kako bismo sa sigurnošću mogli ustvrditi da se doista radi o fotomontaži.
Naime, što će se dogoditi kada u javnost iziđu i ostale fotografije koje se sve češće spominju i ukoliko se pokaže da su autentične? Hoće li tada ministar Tolušić preuzeti odgovornost i podnijeti ostavku? Hoće li odgovornost zbog još jednog pokušaja obmane podnijeti i premijer Plenković i cijela Vlada RH? Što će se tada dogoditi?
Druga solucija je da se ovdje radi o slučaju koji dolazi izravno iz kuhinje samoga HDZ-a, a u svrhu skretanja pozornosti medija i javnosti s doista bitnih pitanja za Hrvatsku i njene narode kao i brojnih ostalih afera koje tresu Vladu i HDZ već mjesecima, od HOTMAILA, SMS-a, pa i do propaloga posla stoljeća oko kupovine borbenih zrakoplova F – 16 Barak ali i zbog dodatnog argumenta kako bi se progurao zakon protiv lažnih vijesti koji već sada mnogi mediji ali i političari zapravo smatraju zakonom za legalizaciju cenzure i ograničavanja slobode misli i govora, pa samim tim i pismenog izražavanja istih, a moguće je i da se radi o novoj unutarstranačkoj borbi unutar samog HDZ-a za koju svi znamo da se već duže vrijeme odvija daleko od očiju medija i javnosti, baš onako kako to HDZ uvijek i čini, pod okriljem mraka i polumraka i uz pomoć paraobavještajnog podzemlja.
Prije dva dana sam pisao o tome da je prva izjava ministra Tolušića zapravo prijetnja i izravan pritisak na pravosuđe jer on u svojoj izjavi prijeti počiniteljima i prejudicira krajnji rezultat istrage i eventualnog sudskog procesa, a očito to nije u oči upalo samo meni te je ustavni stručnjak Mato Palić jučer na svom facebook profilu ustvrdio gotovo isto što i ja zapitavši se; “Otkad to ministri šalju ljude u zatvor?? Zar kod nas ne postoje sudovi??”.
O vrlo vjerojatnom scenariju o kojemu sam pisao prije dva dana govore i mnogi drugi političari, pa i nova heroina političke scene Dalija Orešković koja kaže; “HDZ najavljuje borbu protiv fake newsa? Zvuči kao loš vic. Upravo je HDZ-ova vlada jedna od rijetkih na svijetu koja za ministra ima internetskog trola. Sjećate se kako je baš ministar Trolušić, pod pseudonimom Roks, ispod vijesti na portalima sam sebi pisao „Bravo Tole!“, „Župane svaka čast!“ te „I ja sam zadovoljan s Tolušićem jer je stvarno osvježenje u ovoj učmaloj županiji i stvarno se trudi“? Zbog klevetanja političkog protivnika pod lažnim imenom ministar je 2011. i pravomoćno osuđen. Fake news od fake ministra koji zajedno s kolegama čini sve da od Hrvatske napravi fake državu, u kojoj zakon ne vrijedi jednako za sve Laž, a ne kuna, osnovna je valuta HDZ-a – to je ono što se od njih očekuje, ono što daju i ono što očekuju u zamjenu. Tako su neki govorili da oni eto ne lažu, ali ponekad ne govore istinu. Drugi – da su oni pisali Lex Agrokor, iako ga je pisala grupa Borg. Treći – da ne postoji nikakav američki non-paper o F-16 avionima. Svoju moć oni grade upravo na muljanju i lažima. Ali lažima se može izgraditi samo kula od karata. A ta kula će se u trenu srušiti kad većina nas počne jasno i glasno zagovarati promjene i govoriti istinu – da su nam nasilnici oteli državu, da ju koriste za privatne interese, i da ju zato pod hitno moramo osloboditi iz njihovih ruku.”.
Čak i sama ona koju nazivamo „TO“ nije željela puno komentirati ovaj slučaj, no, čak i ono malo što je rekla daje naslutiti da se ovdje radi upravo o novom muljanju, spinu i lažima koji dolaze upravo iz kuhinje HDZ-a i u suradnji s represivnim aparatom, točnije, paraobavještajnim službama; „Gledajte, to je dno dna. Ja to uopće ne mogu komentirati. Namještanje takvih afera je nepotrebno i mislim da se time uopće ne bismo trebali baviti. Bez ikakvog komentara.“, rekla je „TO“, a ono što ukazuje na to da ona zna o čemu se ovdje radi jest slijedeće; „NAMJEŠTANJE TAKVIH AFERA JE NEPOTREBNO….“, osobno mi se čini da je „TO“ samo s tih nekoliko riječi rekla sve.
Uz sve već napisano tu je i izvješće SOA-a koje je više nego smiješno i zasnivati zaključak i tvrditi da su fotografije montirane samo na osnovu vjerovanja u to da ministar Tolušić tvrdi kako on nema sat s bijelom narukvicom, da ne nosi zaobljene cipele te da to nije njegova ruka na debelom mesu dotične dame, za koju se ustanovilo da ima veze i s aferom elitne prostitucije iz 2011. godine je zapravo jako neozbiljno jer, jesu li istražitelji SOA-e provjerili govori li ministar Tolušić istinu o satu, cipelama i ruci, jesu li pretražili njegov stan ili kuću, garderobu i na kraju krajeva, jesu li ga testirali na droge? NE, nisu!
Upravo zbog svega ovdje navedenoga, ali i svega onoga što ste i sami ovih dana mogli pročitati i čuti u medijima i po društvenim mrežama, još jednom tvrdim, slučaj „ŠPIC – PAPAK“ sve više zaudara na to da cijela afera dolazi iz kuhinje HDZ-a i paraobavještajnog podzemlja, a postoji i velika vjerojatnost da su fotografije autentične, na kraju krajeva, tu sofisticiranu fotomontažu stručnjaci Nacionala nisu uspjeli potvrditi, zar mislite da oni nemaju vrhunske stručnjake koji bi to mogli potvrditi ili opovrgnuti? Zar netko misli da u cijeloj Hrvatskoj ne postoje stručnjaci koji pitanje autentičnosti fotografija ne mogu potvrditi te da svi trebamo vjerovati u izvješće SOA-e za koju čak i Radimir Čačić tvrdi da im ne vjeruje? Ne, ne, ovdje nešto jako zaudara, a ukoliko se radi o novim lažima onda znajte slijedeće, svi oni koji previše lažu i obavijaju se tajnama kad – tad postanu žrtve upravo tih svojih tajni i laži jer istina uvijek pronađe put da ispliva na površinu, tako je bilo u slučaju laži i obmanjivanja javnosti oko kupovine F – 16 Barak, tako će biti i sada, pa nam sada samo preostaje da vidimo tko će na kraju priče pojesti kakicu.?

Više:  KRITIČNA MASA JE U PORASTU. SVE JE VIŠE ONIH KOJI SE BUDE I ŠIROM OTVARAJU OČI.

You may also like