BESMISLENO JE POTPISIVANJE BILO KAKVOG SPORAZUMA, PA TAKO I ONOG MARAKEŠKOG.

Marakeški sporazum već duže vrijeme je jedna od glavnih tema kojom se bave mediji, javnost i politička elita Hrvatske koju je doveo i do brojnih prijepora, po mom osobnom mišljenju, posve nepotrebno.
Naime, slušajući i čitajući sve ono što se oko njega tijekom sveg tog razdoblja govori i piše po meni se u cijeloj toj priči treba postaviti samo jedno pitanje; Koji je smisao potpisivanja bilo kakvog sporazuma koji vas baš ničim ni na što ne obvezuje?
Jasno, to je ono u što nas svim silama žele uvjeriti oni koji tvrde da ga Hrvatska potpisati treba. Oni koji su kada je njegovo potpisivanje u pitanju u nekakvoj nedoumici ili ga potpisati ne žele tvrde nešto posve drugo, da u tom sporazumu na desetak mjesta ipak stoji da on u nekim svojim stavkama ipak potpisnika obvezuje.
Što je u svim tim njihovim objašnjenjima istina? Držim da je to posve nebitno i to iz jednog posve jednostavnog razloga, obvezivao on na nešto ili ne svima je već odavno jasno da bilo kakvi sporazumi, ugovori, dogovori i sve ostalo čime se u nečem ili nekom dogovoru netko oko bilo čega sporazume i to potpiše na kraju ipak dođe do kršenja potpisanoga, pa i raskida, sporazuma, dogovora, ugovora itd., itd.
Pa gospodo, barem smo mi u Hrvatskoj svjedoci da se krši i raspada baš sve, od ugovora o radu, preko koalicijskih sporazuma i na kraju krajeva, brakova koji su možda i najbolji primjer besmislenosti potpisivanja i tim potpisivanjem obvezivanja na nešto.
Upravo taj bračni ugovor i sporazum i sam ću uzeti za primjer besmislenosti bilo kakvog potpisivanja bilo čega jer njime se obvezujemo da ćemo nekoga cijeniti i poštivati, biti mu odani i vjerni, dijeliti dobro i zlo u zdravlju i bolesti te bogatstvu i siromaštvu ali i biti jedno drugome poticaj, podrška i oslonac dok nas smrt ne rastavi. I što se onda dogodi. Nekoga od supružnika zasvrbi intimno područje, on ili ona počnu razmišljati svojim penisom ili vaginom i cijeli sporazum i bračni ugovor pada u vodu i dolazi do razvoda.
Posve je isti slučaj i sa svim ostalim sporazumima, ugovorima, dogovorima i svim ostalim, pa tako i s Marakeškim sporazumom jer, ukoliko nismo u stanju poštivati ugovore, sporazume i dogovore koji nas na nešto obvezuju, pa kako ćemo onda poštivati one koji nas ne obvezuju ni na što.?

Više:  ŠTO UOPĆE BILO KOGA BILO ŠTO BOLI TKO KOGA VOLI?

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!