Božo Ljubić (HDZ) danas je u Hrvatskom saboru ispalio izjavu milenija. Optužio Nenada Stazića (SDP) za rasizam, a po toj optužbi Ljubić tvrdi da Hrvati u Hrvatskoj i oni u Hercegovini nisu iste rase.?

Iznimno sam danas sretan što u Hrvatskom saboru sjede i zastupnici iz dijaspore, potkovani iznimnim obrazovanjem, pameću i inteligencijom jer da nije tako ja bih i dalje mislio da su Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u Hercegovini ista rasa, no, saborski zastupnik HDZ-a iz dijaspore, Božo Ljubić me je uspio poučiti tome da su Hrvati iz Hercegovine neka posve druga rasa.?!
Naime, saborski zastupnik SDP-a, Nenad Stazić, u ime kluba zastupnika SDP-a osvrnuo se na predavanje ratnog zločinca Daria Kordića u Zagrebu te tom prigodom, između svega ostaloga, rekao;
“Predavanje je organizirao don Damir Stojić, katolički svećenik, suorganizator je Zavičajni klub hercegovačkih studenata, a tko bi drugi? U publici je bio očekivano i Joe Šimunić poznat po tome što je na stadionu urlao ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’.”.
Naravno, na takvu izjavu skočio je gotovo cijeli HDZ ali i zastupnici iz dijaspore, HDZ-ovac Božo Ljubić te Željko Glasnović, a Ljubić je tada u samo jednoj rečenici pojasnio ono što sam već naveo rekavši Staziću;
“U svom govoru mržnje vi ste uvrijedili mene i kao Hercegovca i kao katolika i kao Hrvata, jer to što ste izrazili u kontekstu ‘tko bi drugi nego Hercegovci’ je čisti rasizam!.“.
I onda se još netko u ovoj zemlji čudi što smo tu gdje jesmo i što se još dugo, dugo pomaknuti prema naprijed nećemo, pa čak i da hoćemo.
E sad, u redu je to što je meni osobno, a vjerujem i svima ostalima koji to do sada nisu znali, Ljubić rasvijetlio tu misteriju i oko različitosti u rasi između Hrvata u Hrvatskoj i onih u Hercegovini, no, nije mi sada jasno kojoj to ovi iz Hercegovine rasi pripadaju, jesu li crnci, crvenokošci, azijati, arapi ili možda izvanzemaljci? Jedino što znam, a i mnogi drugi u Hrvatskoj to znaju, jest da su oni zapravo oni pravi RVATI, tj., upravo oni koji ovu zemlju, Hrvatsku, te njene građane i narode svojom zaostalošću, primitivizmom, zatucanošću te opsjednošću lažnim domoljubljem, vjerom i tradicijom, kao i sklonošću kriminalu i zločinu, uništavaju iz dana u dan i vuku na samo dno EU-e i civiliziranog zapadnog svijeta.

Više:  O ZABRANI SLUŽENJA MISE U BLEIBURGU OGLASILA SE I ČELNICA "START-a" DALIJA OREŠKOVIĆ.

You may also like