BRODOGRADNJA JE POTONULA, A I RADITI ĆEMO I POSLIJE SMRTI.

Štrajkovi, prosvjedi i demonstracije postali su hrvatska svakodnevica, a već samo to ukazuje da je ova zemlja na posve krivom putu koji je vodi u samo jednom smjeru, potpune propasti.
Radnici „ULJANIKA“ ponovno su u štrajku, a danas su im se priključili i radnici „3. MAJA“, no posve je jasno da svi oni slobodno mogu štrajkati koliko god hoće jer priča s brodogradnjom, točnije njenim potpunim uništenjem, bliži se svom kraju.
Tisuće ljudi ostati će bez posla, a njihove obitelji bez sredstava za život. Tome treba pribrojiti i brojne kooperante i dobavljače koji će također zbog smanjenih potreba za njihovim uslugama i robom vrlo brzo doći u probleme, a sve to će pak prouzročiti lančanu reakciju i preliti se i na mnoge druge djelatnosti koje će propast brodogradnje povući za sobom.
S druge strane ovoga će se tjedna pred saborskim zastupnicima naći novi Prijedlog zakona o mirovinskoj reformi kojega oporba dočekuje na nož i već davnih dana ga je proglasila novom ozakonjenom pljačkom i otimačinom s čim se slažu i mnogi ekonomski stručnjaci i analitičari.
Ipak, da odmah budemo jasni, i oporba u saborskoj raspravi i ekonomski stručnjaci i analitičari mogu govoriti što god i kad god hoće ali taj Prijedlog nove mirovinske reforme po kojoj ćemo raditi dok ne umremo, a i kad umremo ćemo uplaćivati u mirovinski fond kako bi bilo novca za mirovine svih onih koji u nju odu s 50 ili 60 godina zahvaljujući stečenim beneficijama i pravima koja su sami sebi udijelili.
Naime, bez ikakve sumnje Zločinačka organizacija, HDZ, i njihovi koalicijski partneri, domaći veleizdajice i izdajica, i ovoga će puta bez puno razmišljanja glasovati ZA i time će sva priča oko toga biti završena, a narod gurnut u još jednu od provalija koje je tijekom protekla tri desetljeća za njih osmislila Zločinačka organizacija HDZ s već spomenutim svojim partnerima, domaćim veleizdajnicima.
Zašto će tome biti tako?, razlog je jednostavan, već u ovom trenutku vladajući imaju dovoljan broj ruku saborskih zastupnika za izglasavanje tog Prijedloga novog zakona o mirovinskoj reformi, a čak i da im ustreba još poneki glas, ah, Bože moj, pa jednu ili dvije ruke u zraku uvijek je lako pridobiti (kupiti), pa što košta da košta jer, sve će to na kraju ionako platiti porezni obveznici.

Više:  Turudić: Nestao je samo spis o Brkiću, iskaze prostitutki sam našao

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!