Dalija Orešković i Krešo Beljak pozivaju na odlučniji otpor bahatoj vladajućoj eliti, Zločinačkoj organizaciji HDZ-u!

Socijalna neosjetljivost, arogancija, prepotencija i samoljublje koje je kod premijera RH Andreja Plenkovića u posljednje vrijeme dosegnulo novu razinu ali zarazilo i zahvatilo i njegove ministre u Vladi RH kao i članove Zločinačke organizacije HDZ-a doveli su do toga da sve više oporbenih čelnika poziva na odlučniji otpor takvoj politici kojoj je jedini cilj daljnja pljačka Hrvatske i njenih građana i naroda na što je prošloga tjedna ukazala i predsjednica START-a Dalija Orešković ali i predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je na svom twitter profilu napisao;
„Svojoj stranačkoj, plaćeničkoj “vojsci” birača, HDZ će oprostiti sve, ne samo dugove nego i ostala kaznena djela.
Zato će to nadoknaditi besmislenim i drakonskim novčanim kaznama za sitne prekršaje, za par kuna viška u kasi, za pečenje rakije nekoj starici, zatvorom za par stabljika konoplje, te tisućama parafiskalnih poreznih nameta onima koji pošteno rade i pokušavaju preživjeti od toga.
Doista ne znam do kada će se tako moći, ali čini mi se ne još dugo. Hrvatska nije na koljenima, mi smo već duboko “pod zemljom.”.
Takvim reakcijama oporbenih čelnika ulje na vatru dolili su i događaji oko prometne nezgode ministrice Gabrijele Žalac, špijunska afera u BiH u koju su navodno umiješane i hrvatske tajne i obavještajne službe te bez ikakve sumnje i prijepori oko komemoracije i svete mise na Bleiburgu zbog koje su HBK, Vlada RH te desno orijentirane političke stranke ušle u nepotrebnu prepirku i sukob s Katoličkom crkvom u Austriji ali i austrijskim vlastima o čemu se oglasio i odvjetnik Anto Nobilo rekavši;
“Možemo razumjeti da je bilo nedužnih Bleiburgu, ali ne možemo reći da su tamo stradali nevini. Povijesna je činjenica da nitko nije osuđen. Ali ni Hitler nije osuđen, ni Pavelić. Sigurno nećemo reći da su bili nevini. Druga stvar, ključan je spomenik oko kojeg se vrti ritual. Tamo jasno piše da je to spomenik paloj hrvatskoj vojsci. Nije točno upotrijebiti termin ‘hrvatska vojska’. Postojala je druga hrvatska vojska, partizanski odredi. Vojska koja je pala na Bleiburgu je kvislinška tvorevina. Mogli su je nazvati ustaška vojnica. Cijeli taj ritual je u funkciji rehabilitiranja ustaštva. Mi imamo Sabor koji je pokrovitelj toga.”.
Dakle mnogima je potpuno jasno da se na Bleiburgu ne radi samo o onome u što nas uvjeravaju svi oni koji tu komemoraciju toliko žele i za nju se bore, odavanju počasti i pijeteta nevinim civilnim žrtvama, nego upravo o onome što ja već danima tvrdim, najobičnijem ustaškom derneku.
Plenkovićeva banalizacija svega onoga što bi za njega osobno i njegove ministre ali i Zločinačku organizaciju HDZ trebalo imati teže posljedice te sve učestaliji prosvjedi građana u većim gradovima zemlje ali i najnoviji događaji u susjednoj Srbiji, točnije Beogradu u kojemu oporba inzistira na odlasku aktualne vlasti na čelu s Aleksandrom Vučićem predsjednika HSS-a Krešu Beljaka ponukali su da im u tim prosvjedima i nastojanjima da punu podršku i izrazi nadu da ćemo i mi u Hrvatskoj napokon shvatiti da je to jedini put te je jučer napisao;
“Podrška ovom pravom Beogradu!!! Podrška ovoj normalnoj Srbiji!! Gazite bandu!!! I mi ćemo uskoro nadam se, ove skrivene Vučićeve saveznike u Zagrebu i Hrvatskoj!! Ne 1 od 5 milijuna nego 1 od 20 milijuna!”.
Hoćemo li doista ili ne?, veliko je to pitanje jer do sada se pokazalo da su građani i narodi Hrvatske najpitomiji i najmirniji, ne samo u regiji nego i cijeloj Europi, u kojoj se obespravljeni sve više dižu na noge i prosvjeduju dok mi ipak još uvijek nešto čekamo i nadamo se i vjerujemo da će sve naše probleme riješiti netko drugi,…, a ne, neće.

Više:  DA, TUĐMAN JEST ZLOČINAC I UPRAVO JE ON POKRENUO GENOCID NAD HRVATSKIM NARODOM!

You may also like