Dalija Orešković i START uskoro će imati saborske zastupnike, a možda čak i svoj Klub zastupnika u Hrvatskom saboru.

U obilju vijesti i raznih informacija kojima nas zasipaju mediji pretpostavljam da je mnogima promakla ona u kojoj je objavljeno da će bivši SDP-ovac, a sada nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević biti drugi na listi START-a za izbore za EU parlament.
O njegovom angažmanu i bliskosti političkih stajališta, ideologije i ciljeva sa START-om i njihovom predsjednicom Dalijom Orešković pisalo se još prošle godine i mnogi su tvrdili, pa tako i ja osobno, da će Glavašević stati uz Orešković i to se sada i dogodilo.
„Od samog početka političkog angažmana Dalije Orešković podržavao sam njezine ideje i smatram da će njezina stranka činiti jezgru novog progresivnog bloka koji će na idućim parlamentarnim izborima biti svjetionik za građansku naprednu Hrvatsku. Ova kandidatura je znak moje pune podrške i vjerujem da ćemo uspjeti.“, rekao je Glavašević.
Osim njega Orešković je navodno sve dogovorila i s još jednim bivšim SDP-ovcem, a sada nezavisnim saborskim zastupnikom, Tomislavom Žagarom tako da se sada osobno mogu pohvaliti i s još jednim svojim dobrim predviđanjem koje sam iznio prije nekih mjesec i pol do dva.
Naime, tada sam ukazao na to da postoji velika mogućnost i vjerojatnost da će Dalija Orešković i njezin START u Hrvatskom saboru dobiti svoje zastupnike, pa čak i klub, iako uopće nikada nisu niti izišli na izbore, a takva se mogućnost sada i do kraja otvorila jer budući da su Glavašević i Žagar neovisni zastupnici za očekivati je da će uskoro uči i u stranku START ali i to da će im se priključiti još poneki neovisni ili pak još poneki prebjeg iz SDP-a ili pak neke druge stranke u kojoj postoje nezadovoljni pojedinci tako da će Hrvatski sabor vjerojatno već do ljeta dobiti još jedan Klub zastupnika, onaj stranke START.

Više:  Već sada se zna u čije će ruke PORIN za HIT 2019. godine! Pa na čemu si "TO" ali i svi mi?

You may also like