DARUVARAC JE VEĆ ODAVNO MORAO BITI IZA REŠETAKA.

U proteklih tjedan dana gotovo da i nema nikoga u Hrvatskoj tko se nije očitovao o slučaju puštanja na slobodu monstruma koji je gotovo na smrt prebio osamnaestogodišnju djevojku u Zadru, Darka Kovačevića Daruvarca, a progovorio je i on sam te se požalio da ga se tretira kao monstruma, manijaka i psihopatu što, tvrdi on sam za sebe, on nije te prijeti da će tužiti sve medije. Za sam događaj tvrdi kako se ne bi niti dogodio da nije bio pod utjecajem alkohola i steroida. Ha, moš misliti, kakvo je sada to opravdanje, zar bi ga zbog toga možda trebalo žaliti, pa nije ga nitko puškom natjerao niti na pretjerano konzumiranje alkohola, niti na uzimanje steroida?
To njegovo opravdanje mi zvuči kao ono kada vas supruga prevari, pa onda traži oprost jer je isto bila pod utjecajem alkohola ili nekih drugih opojnih sredstava, recimo marihuane, pa se malo previše opustila i nije previše i razumno razmišljala. Da, moš misliti da bi bilo koji suprug uvažio takvu ispriku i oprostio navedeni događaj.
Što se pak tiče osamnaestogodišnje djevojke koja je jedva preživjela Daruvarčevo divljanje pojavile su se ovih dana nekakve informacije da i ona snosi dio krivice za događaj koji je Hrvatsku digao na noge, no, osobno si teško mogu zamisliti da bi u ovom slučaju ona bilo čime zaslužila ovakvo premlaćivanje kakvo smo vjerujem već gotovo svi imali prigodu vidjeti u video materijalu koji se već danima dijeli po društvenim mrežama.
Jedno od pitanja koje se u ovom cijelom slučaju treba i mora postaviti jest i ono kako je taj monstrum uopće još na slobodi, čak i neovisno o ovom slučaju o kojemu je sada riječ, budući da je protiv njega već ranije podneseno četrdesetak prekršajnih i kaznenih prijava te kada se zna da mu ovo nije prvi slučaj premlaćivanja djevojke, bilo ih već nekoliko i prije i ovoga? Da smo u SAD–u taj bi monstrum već odavno bio na doživotnoj robiji, a naše mu nesposobno, sporo i neučinkovito pravosuđe pruža čak i prigodu da napusti Hrvatsku jer, ne zaboravite, Daruvarac ima i državljanstvo BiH. Na kraju krajeva, dovoljno je pogledati naslovnu fotografiju iz koje se posve jasno da vidjeti i zaključiti da se ovdje ne radi o ljudskom biću nego upravo o onome što on sam tvrdi da nije, psihopatu, manijaku i monstrumu.
S druge strane, vjerujte mi na riječ, u današnje vrijeme ima jako puno djevojaka i žena za koje bi se čak moglo reći kako bi im jedno slično propuštanje kroz šake možda čak i dobro došlo jer bi ih prizvalo pameti i promijenilo život i to u pozitivnom smislu.
Na moju veliku žalost neke od njih i osobno poznajem te odgovorno tvrdim da bi im neke od malo oštrijih i žešćih odgojno–obrazovno-disciplinskih mjera život odvele u daleko sretnije i mirnije vode u kojima bi možda čak uspjele pronaći i ono za što tvrde da žele i traže ali nikako ne pronalaze.

Više:  Premijer A. Plenković je u bezizlaznoj situaciji. Postao je talac K. Grabar Kitarović ali i M. Bandića i njegov kraj sada je posve izvjestan. no, na političkoj sceni Hrvatske u ovome se trenutku vode i mnoge druge bitke.

You may also like