DO KAD ĆE OD NAS RADITI BUDALE? Nestaju spisi, osuđenici bježe preko granice, suđenja traju godinama… Kad politička-koruptivna mafija zarobi državu.

Dokle će od nas raditi budale? Pitanje je to koje će si ovih dana postaviti svaki građanin Lijepe naše. Jer svaki puta kada mislimo da smo dotaknuli dno, naša nas koruptivno-politička hobotnica gurne još dublje.

Zar oni stvarno misle da mi vjerujemo da su spisi koji teško kompromitiraju Milijana Brkića Vasu slučajno nestali iz DORH-a? Da se ništa nije moglo napraviti da Zdravko Mamić prije izricanja osuđujuće presude, poput mnogih drugih, pobjegne u BiH? Da Ivica Todorić ‘zbriše u Veliku Britaniju? Da njegov ‘jataci’ iz uprave Agrokora budu pušteni iz pritvora već drugi dan.

Zar oni stvarno misle da mi vjerujemo u to da pravosuđe već dvije godine ne može uopće odlučiti da li treba podići optužnicu protiv Tomislava Sauche ili ne? I da ne znamo da će tako biti sve dok njegova ruka u saboru treba HDZ-ovoj većini.

Misle li oni da mi ne znamo zašto suđenja Ivi Sanaderu traju više od desetljeća a on za sud teško bolestan pohodi stadione u Rusiji. Da bivšeg šefa HGK, Nadana Vidoševića, za aferu Remorker neće osuditi ni nakon više desetljeća sudskog procesa. Kao ni Kalmetu za HAC, Josipa Proteguza aferu Bankomat itd…

Pravo i pravda u RH ne postoji

Na korupciju i zarobljavanje države od strane političko-koruptivne elite upozoravaju sve više i sami odvjetnici. Sudac trgovačkog suda Mislav Kolakušić već godinama ukazuje na to. Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, Ivan Turudić tvrdi da prvo u Hrvatskoj ne postoji. Netko može na jednom sudu biti osuđen, na drugom slobodan.

Neki dan su isto ponovili o odvjetnici Krešimir Krsnik i Veljko Miljević. Izjavili su da živimo u ‘opasnoj državi’ gdje nema pravne sigurnosti.

Više:  Od početka krize u Uljaniku nije prozborio ni riječ, zavarivač Danijel ostavio obitelji i suznih očiju otišao u Njemačku

“Parasustav čine političke elite kojima je najvažnije da u društvu imaju dvije poluge moći. Sustav progona i financije, kazao je Krsnik ono što svi znamo i tome već godinama svjedočimo.

Pitanje je samo – dokle? Dokle će od nas raditi budale i lagati nam u lice misleći da mi ne znamo istinu?

Piše: Krunoslav Milać

Izvor:

paraf

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!