DOGODILO SE! Živi zid je po anketama pretekao SDP koji sve više tone.

Iiiiiiiii,…., dogodilo se! Živi zid će u 2019. godinu uči kao najjača oporbena stranka u zemlji, samim tim i kao druga politička sila odmah iza neprikosnovenog HDZ-a. Naravno, po anketama o podršci i popularnosti političkih stranaka i političara koju je proveo Crobarometar. Istina razlika između njih i SDP-a je doista mizerna i gotovo zanemariva, Živi zid 14,9% – SDP 14,8%, ali ipak ovo je tek drugi puta da se netko ubacio između HDZ-a, koji je sada na 28,9% i SDP-a. Posljednji puta to se dogodilo 2014. godine i to dva puta, u rujnu i studenom.
Ipak, iako je ta razlika doista mala i moguća je i statistička pogreška +/- 3% u SDP-u ni u kojemu slučaju više ne mogu i ne smiju biti mirni jer već u svibnju su izbori za Euro parlament, a ukoliko nekim slučajem do sada u njihovim redovima zvono na uzbunu nije zvonilo onda je sada definitivno krajnje vrijeme o čemu dovoljno svjedoči i post jednoga od članova stranke kojega je objavio na jednoj od društvenih mreža, a u kojemu stoji; „Bero, iznenadili smo se. Neugodno. Do sada nisam javno komentirao situaciju u Partiji, ali ovo je katastrofalno. Ovako ne može dalje! Nužne su promjene o kojima ćemo raspraviti na hitnoj izvanrednoj izbornoj konvenciji SDP-a Hrvatske!“.
Nikakav dodatan komentar tome više nije potreban ali ću ipak dodati slijedeće, mnogi će se prisjetiti da sam početkom prosinca ovakav rasplet situacije i predvidio te najavio da će se dogoditi upravo to da će Živi zid u 2019. godinu uči kao druga politička snaga u zemlji i to se i dogodilo. Sada predviđam i najavljujem nešto drugo, budući da se SDP i dalje osipa, i to gotovo svakodnevno, lako bi se moglo dogoditi da već do veljače ili kraja ožujka SDP toliko potone da se ta razlika između njih i Živog zida počne povećavati i bude 2 – 3%, a u tom slučaju bilo kakve nade u nekakav pozitivan rezultat na izborima za Europski parlament za SDP će biti samo još jedan nedosanjani san i biti će presretni ukoliko dobiju jednog jedinog europarlamentarca s tim da bi im se vrlo lako moglo dogoditi da ostanu i bez njega jer, vjerujte, kada kola jednom krenu niz brdo vrlo ih je teško zaustaviti. Često puta i nemoguće.

Više:  U Hrvatskom saboru novi prijepori oko Jasenovca i Bleiburga.

You may also like