DOK HRVATSKA POLITIČKA ELITA ŽIVI U PARALELNOM SVIJETU IZA BRDA IM SE VALJA ZORAN MILANOVIĆ I DRUŠTVO.

Promatračima hrvatske političke scene iz dana u dan sve je jasnije da većina političke elite vjerojatno živi u nekom paralelnom svemiru i svijetu, gdje je sve posve drugačije, točnije, posve suprotno onome kako doista jest.
Tako vladajući, unatoč svim europskim i svjetskim istraživanjima i raznim ljestvicama koje nas svrstavaju na dno, vide nešto posve drugo i stalno govore kako je sve lijepo, divno i krasno te kako u zemlji teku ,med i mlijeko, a ukoliko nešto možda nije baš onako kako bi trebalo biti onda je za to kriv netko drugi, oni nikako ne.
Na drugoj strani, još uvijek najjača oporbena stranka (SDP), točnije njihov lider, Davor Bernardić – Bero Rasturač, unatoč totalnom potopu po svim anketama tvrdi kako će oni na izborima za EU parlament polučiti izvrsne rezultate, a stvarnost je da će zapravo biti sretni ukoliko uopće dobiju jedno mjesto u spomenutom tijelu čega su mnogi drugi članovi stranke, sudeći barem prema njihovim izjavama, svjesniji od njihovog predsjednika Bere Rasturača. Po tom svom viđenju stvari Bero Rasturač je zapravo isti kao i njegovi čmarni nametnici i krumpirokopači na lokalnim razina koji također žive u nekom drugom paralelnom svemiru ili svijetu, pa uporno neuspjehe vide kao velike uspjehe ili pak za bilo što loše okrivljuju nekoga drugoga, pa i vlastite kućne ljubimce.
U svem tom trabunjanju jednih i drugih, kao i plutanju i bauljanju svim tim raznim paralelnim svemirima i svjetovima vjerojatno nisu niti primijetili da postoje i one političke snage u zemlji koje čvrsto stoje nogama na zemlji, polako se okupljaju i jačaju te i jednima i drugima priprema iznenađenje.
Tu prije svega mislim na Živi zid ali i Amsterdamsku koaliciju.
Naime, onome tko sve sa strane malo pozornije prati što se događa sasvim sigurno nije promaklo pojavljivanje Zorana Milanovića u javnosti zajedno upravo s članovima Amsterdamske koalicije, a onome tko doista zna misliti svojom glavom već nakon toga stvar je bila posve jasna, Milanović će biti njihov kandidat na Predsjedničkim izborima i uči će u ring s aktualnom predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović ukoliko se ona uopće i bude odlučila kandidirati za drugi mandat.
No, to nije sve, o Milanoviću se šuška i kao o osobi koja stoji iza osnivanja stranke Dalije Orešković koju bi financijski navodno pomagao general Čermak, a u cijelu priču navodno je uključen i general Gotovina.
Ukoliko je to doista točno tada je vrlo vjerojatno da bi Milanović bio predsjednički kandidat, a D. Orešković nositeljica liste na Parlamentarnim izborima te samim tim i kandidatkinja za premijerku RH.
Ta bi ekipa itekako mogla pokvariti planove trenutno vladajućem HDZ-u i premijeru RH Andreju Plenkoviću kao uostalom i aktualnoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović dok bi s druge strane u vrlo tešku poziciju dovela SDP čije bi se, ionako već podijeljeno članstvo, našlo pred teškim odlukama koje bi u konačnici mogle dovesti i do potpunog raskola stranke, ukoliko do njega ne dođe već i prije Predsjedničkih i Parlamentarnih izbora.
Upravo stoga tijekom slijedećih nekoliko mjeseci biti će iznimno zanimljivo pratiti poteze Dalije Orešković, Zorana Milanovića ali i Amsterdamske koalicije koja iz dana u dan postaje sve šira i veća predvođena IDS-om, GLAS-om, HSS-om, strankom PAMETNO te njihovim već prepoznatljivim liderima, prije svih Ankom Mrak Taritaš i Krešom Beljakom za kojega se već i od ranije zna da je u izvrsnim prijateljskim odnosima sa Zoranom Milanovićem.

Više:  TULAVI TULIGUZI

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!