EU IZBORI – SVI SU OPTIMISTI I OČEKUJU DOBRE REZULTATE.

Sudeći prema izjavama lidera političkih stranaka posljednjih dana čini se da će na izborima za EU parlament svi pobijediti. Svi su iznimno samouvjereni i sigurni da će građani Hrvatske baš njima pokloniti svoje povjerenje, pa tako predsjednik HDZ-a i premijer RH Andrej Plenković tvrdi da će HDZ odnijeti uvjerljivu pobjedu jer građani znaju da su oni jedina prava hrvatska i europska politička stranka.
U postizanje dobrog rezultata uvjeren je i još uvijek aktualni predsjednik SDP-a, Davor Bernardić koji uopće ne sumnja u to da bi za njega i stranku ovi izbori mogli biti končano otrežnjenje i kraj te očekuje da će bez većih problema dobiti tri mandata.
Velika su očekivanja i Amsterdamske koalicije koja iz dana u dan raste te su Anka Mrak Taritaš i Krešo Beljak uvjereni u uspjeh i u to da je ova koalicija već sada druga politička snaga u zemlji i da će izbori za EU parlament to i potvrditi.
Dakle vjere i samopouzdanja nikome ne nedostaje ali konačne liste s imenima onih koji će biti njihovi nositelji uglavnom svi još kriju kao zmija noge, a prema svemu onome što se događa u SDP-u, čak i lista koju su objavili prije nekoliko dana neće biti baš takva kakvu bi htio predsjednik Bernardić nego će o njoj konačnu odluku donijeti Glavni odbor stranke početkom ožujka.
Ništa manje samopouzdanja od navedenih nemaju niti ostali akteri na hrvatskoj političkoj sceni, MOST, Živi zid ili pak MB365 i da će nakon spomenutih izbora biti onih koji će biti razočarani i iznenađeni lošim rezultatima osobno sam prilično siguran jer mi se čini kako svi oni zaboravljaju jednu iznimno važnu stvar, izbori za EU parlament građanima nisu baš nešto pretjerano jako važni i na njih mnogi niti neće izići, a to i ovoga puta ide u prilog samo HDZ-u koji ima stabilno i disciplinirano biračko tijelo te sam stoga stajališta da je jedino Plenkovićev optimizam opravdan.

Više:  VLADAJUĆI SVE NEGIRAJU ALI ISTINA JE SLIJEDEĆE; HRVATSKA SE RASPADA I PRIJETI JOJ POTPUNI KOLAPS!

You may also like