Facebook prati što radite čak i kada ste izlogirani

Više nije nikakva nepoznanica da Facebook prikuplja gomilu podataka o svojim korisnicima. Ono što je manje poznato jest da Facebook prati svoje korisnike čak i kada se ne služe njihovim servisom ili one koji uopće nisu njegovi korisnici…

Čak i ako nikad nisi bio prijavljen ili si odjavljen s Facebooka, ova društvena platforma vjerojatno prati tvoje virtualne korake – i ne nudi ti nikakav način da to izbjegneš, piše Poslovni puls.

Facebook prati korisnike koji posjećuju aplikacije i web stranice koje imaju ugrađene usluge kao što su “like” i “share”, izjavio je David Baser, direktor za upravljanje proizvodima u objavi na svom blogu.

Pošto web stranice i aplikacije ne znaju tko je od njihovih korisnika prijavljen preko Facebooka, ne mogu razlikovati korisnike od ne-korisnika društvene mreže kada šalju podatke Facebook-u.

“Kada posjetite web stranicu ili aplikaciju koja koristi naše usluge, mi primamo informacije čak i ako ste odlogirani ili uopće nemate Facebook račun” – rekao je Baser.

Među podacima koje Facebook prikuplja od ne-korisnika su njihove IP adrese, operativni sustav i pretraživač koji koriste, i prisustvo “kolačića”. IP adrese se mogu koristiti da se otkrije geografska lokacija, i “kolačići” često imaju funkciju “identifikatora koje web stranice koriste kako bi doznale jeste li ih već posjetili ranije” – nastavlja Baser.

“Nekorisnici” Facebooka ne mogu izbjeći ovo prikupljanje podataka.

Izvor:

n1info

Više:  OVAJ AUTOMOBIL POKREĆE SLANA VODA! IMA 920 KONJSKIH SNAGA, NAJVEĆA BRZINA 350 KM NA SAT, I PRIJEĐE 600 KM SA PUNIM SPREMNIKOM

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!