FINSKA VLADA JE PODNIJELA OSTAVKU. POSTOJI LI BILO ŠTO ZBOG ČEGA BI ISTI POTEZ POVUKAO PLENKI I NJEGOVI MINISTRI?

Vlada finskog premijera Juhe Sipile podnijela je danas ostavku zbog neuspjeha u radu na planiranoj socijalnoj i zdravstvenoj reformi, prenose brojni mediji u zemlji i inozemstvu.
Nama u Hrvatskoj ta je vijest zanimljiva iz samo jednoga razloga, ni u snu si ne možemo zamisliti, barem ja osobno, što bi se to u Hrvatskoj trebalo dogoditi, pa da naš premijer Andrej Plenković ili bilo tko od članova Vlade RH iz nekakvih političkih i moralnih razloga povuku takav potez.
Naime, u nešto više od dvije godine Plenkijeve vladavine, po finskim bi kriterijima Plenki i njegovi ministri već davnih dana bili prošlost iz barem dvadesetak daleko i neusporedivo važnijih i većih razloga nego su to ovi zbog kojih je odstupila Vlada u Finskoj.
Upravo stoga i vama postavljam to pitanje – Što mislite, postoji li neki razlog zbog kojega bi Plenki i njegovi ministri sami odstupili sa svojih dužnosti, a da se ne radi o nekakvim igricama iz kojih bi na kraju ispalo da to čine iz osobne koristi?
Pitam to i stoga što mi je i samome jasno da bi bilo tko od njih teško podnio ostavku zbog političke i moralne odgovornosti.

Više:  HRVATICE I HRVATI, IZIĐIMO IZ EU I NAPRAVIMO OD HRVATSKE ONO ŠTO ONA DOISTA MOŽE BITI!

You may also like