GDJE LI JE TOLIKO ZARADIO? Hrvoje Vojković prodaje stan s deset soba i bazenom za 3 milijuna € Bivši ministar gospodarstva i šef Croatia osiguranja kupa se u novcu.

Bivši šef Croatia osiguranja Hrvoje Vojković u središtu Zagreba prodaje stan od gotovo 500 četvornih metara, koji ima deset soba i bazen.

Više od pola godine traži kupca za ovih 486 kvadrata u centru Zagreba. Koliko znam, prije desetak godina počeo je preuređivati stan, no kako je drugačije riješio stambeno pitanje, ovaj je dao u prodaju, kaže nam izvor blizak Hrvoju Vojkoviću, bivšem šefu Croatia osiguranja.

Wellnes u stanu

U oglasu je navedeno da je riječ o dvoetažnom stanu s deset soba, wellness zonom (hidromasažni bazen 6×3 metra, parna kupelj i sauna), sanitarnim čvorom, centralnim etažnim grijanjem i aluminijskim prozorima. Ali to nije sve. U oglasu se nudi mogućnost prodaje cijele zgrade od 918,26 metara četvornih po cijeni od 3,3 milijuna eura, odnosno za više od 25 milijuna kuna.

Vojković nije želio komentirati prodaju.

Prije deset godina, kad je bio predsjednik Croatia osiguranja, punio je medijske stupce svađama s predsjednikom HSLS-a Darinkom Kosorom. Ovi kumovi su se posvađali javno 2010. godine i častili raznim epitetima. Vojković je Kosora nazivao ‘pohlepnim materijalistom’, a Kosor uzvraćao da je Vojković ‘materijalni Buda’ koji ima kuće, vikendice, jahte…

Prema Kosorovim riječima od prije deset godina, posvađali su se jer je ‘on obiteljski čovjek, a Vojković izlazi s curicama od 20 godina’. Nakon te javne svađe Vojković je istupio s mjesta potpredsjednika HSLS-a i stranke. Ubrzo je bio i smijenjen s mjesta šefa CO-a, dok je vladom vladala Jadranka Kosor. Dvije godine kasnije nadzorni odbor Croatia osiguranja mu je isplatio bruto otpremninu od 7,5 milijuna kuna.

Od tada se Hrvoje Vojković rijetko pojavljivao u javnosti. Prema podacima Poslovne Hrvatske, do lani je bio prokurist u tvrtki Naša farma d.o.o., koja je registrirana za djelatnost ‘uzgoja ostalih jednogodišnjih usjeva’.

Više:  Zagrepčani, ovo ste birali! Bandić nagradio kćer prvog preletača

Promatrač

Osoba koja mirno promatra stvari oko sebe.
Analizira, priziva iz sjećanja, iskustva ili arhive slične događaje, podatke o ljudima.
Moja razmišljanja koja se formiraju na osnovu članaka u novinama, mail korespodencije, informacija iz razgovora …

Izvor:

paraf

You may also like