HRVATSKA ĆE USKORO POSTATI PROBLEM EU no.1!

Prema svemu sudeći Hrvatska će vrlo brzo postati problem EU broj 1, a kada do toga i službeno dođe pitanje je što će i na koji način ista ta EU učiniti po tom pitanju jer, pa svima njima sasvim sigurno uopće ne treba tamo nekakav isprdak od države koja konstantno stvara probleme, a Hrvatska je se bez ikakve sumnje pretvara u jednu baš takvu državu.
Naime, zbog bleiburškog ustaškog derneka HBK, političke stranke desnice i krajnje desnice, a sada i sama Vlada RH očito su se odlučili upustiti u rat s austrijskim vlastima, kako državnim tako i lokalnim te s njihovom Katoličkom crkvom i to za Hrvatsku nikako ne može i neće završiti dobro jer Austrija je ipak jedna starosjedilačka zemlja EU koja je samoj toj uniji neusporedivo važnija od nas i naših ustaških derneka.
Doista je žalosno da u ovoj zemlji postoji još toliko onih kojima Europa mora držati predavanje što je dobro, a što zlo i što je prihvatljivo ili pak ne, no, i nakon posve racionalnih i jasnih pojasnica njima do i dalje ne stiže do mozga te se upuštaju u posve nepotrebne i vjerojatno uzaludne prepirke i medijske ratove s puno većima i jačima od sebe.
Da sve ne bi ostalo samo na ustaškom derneku na Bleiburgu sada tu još i špijunski skandal o kojemu danas izvještavaju svi domaći mediji ali i mediji širom regije i Europe, a u koji su najvjerojatnije doista umiješane hrvatske tajne službe te ona koju nazivamo „TO“.
Mnogi su se danas o cijelom slučaju oglasili i izrekli svoja stajališta, od oporbe do vladajućih, pa i samoga premijera RH Andreja Plenkovića koji kao i obično sve opovrgava, a da ne bih nepotrebno dužio na tu temu odlučio sam vam prenijeti što je o tome na svom facebook profilu napisala predsjednica START-a, Dalija Orešković, koja je kao i obično oštra i bez dlake na jeziku, poglavito kada se radi o onoj koju nazivamo „TO“.

„Mandat predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, osim niza gafova i gotovo pa cirkuskog obilaska Hrvatske, bit će obilježen i nizom skandala vezanih uz obavještajne službe.
Najnoviji potencijalni skandal ujedno se čini kao najopasniji od svih do sada, a tiče se ozbiljnih optužbi koje je na račun Hrvatske i predsjednice iznio BiH ministar sigurnosti Dragan Mektić.
Optužbe su konkretne i iznesene bez imalo uvijanja – SOA se proziva da je planirala akciju dostavljanja oružja u islamske medžlise te potom uhićenja, a samo kako bi se potvrdila teza predsjednice o „deset tisuća islamskih terorista“ u BiH. Na ove optužbe iz BiH predsjednica mora odgovoriti istog trenutka. Nužno je i da se na ovu temu sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, kao i saborskog odbora za nacionalnu sigurnost, te da javnost sazna istinu.
Nadamo se samo da se oko SOA-e neće „mutiti voda“ kao što je primjerice bilo u slučaju smjene Dragana Lozančića u kojega je predsjednica „izgubila povjerenje“, a da pritom nikada nije objasnila o čemu je riječ ili dokazala čime se to Lozančić ogriješio o zakon ili pravila službe. Od te smjene ostale su samo spekulacije o odnosu predsjednice i organizatora njenog rođendana, a sada bjegunca pred hrvatskim pravosuđem, Zdravka Mamića.
Nedavno smo svjedočili i izjavi predsjedničinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića koji je rekao da mu je tajnik šefa SOA-e u slastičarnici poručio da više neće raditi taj posao te mu napomenuo da je spreman zabiti se i automobilom u njega ako počne iznositi neugodne informacije o predsjednici.
SOA je imala i do sada neviđenu ulogu u novinarstvu – vještačenjem fotografija kojima se željelo nauditi ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću. I ta je priča bila puna nedorečenosti, puna pitanja i nikada dobivenih odgovora.
Ova tri slučaju daju razloga za zabrinutost. Tako da prozivke od BiH ministra sigurnosti Mektića moramo promatrati sa zebnjom. Politika HDZ-a prema BiH ima čitav niz sramotnih poteza, stoga se pitamo je li ovo nastavak te loše i po hrvatski narod u BiH štetne politike.
Dok se ne uspostavi stvarni institucionalni i građanski nadzor nad radom tajnih službi (za što su potrebna dodatna širenja ovlasti vijeća), ostat će trajna sumnja da SOA radi nešto mimo zakona, odnosno da se stavlja na raspolaganje predsjednici kako bi ona ostvarila neke svoje ciljeve. Jer, svakodnevnica nam govori da predsjedničini ciljevi nisu ujedno i ciljevi Republike Hrvatske, a ponajmanje njenih građana.“, napisala je Orešković.
Naravno, o svemu se oglasila i ona koju nazivamo „TO“ te posve očekivano sve negirala, ha, ajmo se sada svi zajedno još i začuditi kako nije priznala da ona doista ima prste u svemu tome, OK, možda ne ono „do jaja“ ali barem malo.

Više:  Država i Crkva nisu znali pomoći i dati ali će sada znati oduzeti!

You may also like