Hrvatska vrvi najtežim srpskim kriminalcima: Ovo su njihova imena

Nedavno je u Hrvatskoj uhićen pripadnik zemunskog klana Josip Golomejović, a njegovo uhićenje zbog dilanja narkotika odvilo se u Zadru, međutim, ono što prema pisanju portala Blic.rs potvrđuje da kriminal ne poznaje granice jest činjenica da su hrvatsko državljanstvo, ali i hrvatske putovnice omiljeni asortiman srpskih kriminalaca.

Podsjetimo, kao što je i naš portal pisao Golomejić je zatvorsku kaznu u Srbiji služio radi ubojstva policajca, a po izlasku iz zatvora skrasio se u Hrvatskoj, zahvaljujući bivšim suradnicima iz zemunskog klana, no napominju kako nisu samo ‘zemunci’ ti koji su zahvaljujući hrvatskim putovnicama, ponekad čak i krivotvorenim prakticirali putovanje kako po Europi, tako i po svijetu. Unazad 20-ak godina, Hrvatskom je tako procirkulirao čitav niz srbijanskih kriminalaca, a popis koji su objavili u spomenutom mediju u najmanju je ruku zastrašujući.

Jedan od slučajeva toga tipa onaj je iz travnja 2003.godine, kada je hrvatska policija potvrdila da se Milorad Ulemek. Legija koristio falsificiranom putovnicom izdanom na ime Vlado Vukmanović, a kako se kasnije saznalo riječ je o dokumentu koji je izdan u hrvatskom konzuulatu u Mostaru, instituciji koja se našla u velikoj aferi kada se saznalo da je njegova isprava tek jedna u nizu krivotvorenih.

I Sretko Kalinić Zver u Zagrebu je preuzeo hrvatske dokumente, a to se pak odvilo 2006.godine. Putovnica je izdana na ime Dragan Cersar. Kalinić je posjedovao i putovnicu na kojoj je stajalo ime Milivoj Mandić, a podsjetimo riječ je o Zemuncu kojega je Hrvatska 2010.godine predala u ruke srpskog pravosuđa gdje robija zbog sudjelovanja u likvidaciji premijera Zorana Đinđića.

Hrvatsku je putovnicu rabio i Luka Bojović na ime Marijana Barišića, Hrvata nestalog 2008.godine u Bleiburgu.jedan od onih koji su se koristili ovim blagodatima je i Darko Šarić, ali i Veselin Vesko Vukotić najmisterioznija ličnost srpskog podzemlja 90-ih.

Više:  Uragan u SAD-u ubio četiri osobe, među njima i beba: "Bit će još gore"
Izvor:

dnevno

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!