HRVATSKI GRADOVI SE PRETVARAJU U PUSTOŠ.

Blagdani su iza nas i naglavačke smo uletjeli u Novu, 2019. godinu, mnogi vjerojatno s velikim željama i očekivanjima, no, draga gospodo, samo polako.
Naime, vrlo brzo bi se moglo pokazati kako su te želje i očekivanja prevelike te bi se mnogi mogli, a vjerojatno i hoće, jako razočarati. Stvarnost u kojoj živimo mnoge će i ove godine spustiti na zemlju, poneke baciti i u očaj ali sasvim sigurno će biti i jedan dio, iznimno malen broj pojedinaca, onih kojima će i ova godina biti uspješna. Radi se ponajprije o onima kojima kriminal nije stran te raznim uhljebima po državnim i javnim institucijama kojima niti do sada nije bilo baš tako loše.
Jasno, nekakav prosperitet i nešto lagodniji život od velike većine građana i ove godine očekuje uglavnom one, iako ne baš sve, koji su i do sada bili spremni na sve samo kako bi njima osobno bilo dobro, a pored već spomenutih kriminalaca raznih vrsta te uhljeba pri tome mislim na; poltrone, čmarne nametnike, ulizice, dupelisce, društvene pijavice, guzičare i analne stanovnike političkih i gospodarskih moćnika te naravno, preljubnice, bludnice, razvratnice, kurve, prostitutke i drolje svih vrsta, uglavnom, one s moralnog dna od dna samoga dna, dakle, one koje volim zvati i pravim smećem i sramotom ljudskog roda.
Svima njima je i do sada bilo dobro, naravno, posve nezasluženo ali to njih uopće niti malo ne zabrinjava niti će ih zabrinjavati sve do onoga trenutka kada im tako dobro odjednom prestane biti, a vjerujte mi na riječ, doći će i taj dan.
Osobno se u ovoj godini nemam čemu niti nadati niti veseliti, pa to niti ne činim budući da sam za razliku od svih njih itekako svjestan vremena i zemlje u kojoj živim. Ništa dobroga mi nisu donijele prethodne godine, štoviše, donijele su samo nove poslovne i privatne katastrofe i poraze, a s obzirom na sve ono što govore i najavljuju ekonomski stručnjaci i analitičari te na sve ono što svakodnevno i sam vidim u raznim medijima i po društvenim mrežama te sve ono što svima nama servira aktualna vlast posve mi je jasno da me nakon posljednje dvije godine svih tih poraza i katastrofa očekuje i treća godina u nizu koja će biti još gora i lošija od tih prethodnih već spomenutih.
Da će tome biti tako potvrđuje i činjenica da su nam gradovi sve više nalik Zoni sumraka nego naseljenim mjestima gdje netko živi, radi i podiže obitelj, baš kao na naslovnoj fotografiji koja prikazuje pustoš moga rodnoga grada, a situacija je vrlo slična ili čak i posve ista i u mnogim drugim gradovima Lijepe nam opljačkane i gotovo napuštene naše.
Ovih dana bacio sam naime pogled i na fotografije brojnih drugih gradova u Slavoniji i Baranji ali i cijeloj Hrvatskoj,…, pustoš, u nekima od njih tu i tamo pokoji šetač, vozilo u prolazu ili pak pas lutalica. Eh da gospodo, to je stvarnost i zbilja ove zemlje koju građani i dalje napuštaju dok se vlasti i dalje na sva usta hvale nekakvim svojim nepostojećim iznimnim postignućima i uspjesima što se uglavnom svodi na lažni sjaj ponekog trga ili glavne ulice i to je sve jer, vladajuće strukture ove zemlje, na državnoj i lokalnoj razini, nikako da shvate jednu tako očiglednu istinu, da u zemlji u kojoj više nikoga nema, crkve, spomenici, fontane, vrtići, škole, dječja igrališta, sportske dvorane i stadioni te sve ostalo na što oni troše silne milijarde nikome niti služe niti trebaju.

Više:  Hoće li postupci HDZ-ovih lokalnih čelnika i njihov odnos prema M. Škori na kraju biti mač s dvije oštrice te im se poput bumeranga obiti o glavu?

You may also like