I INOZEMNI NOVINARI I MEDIJI RAZOTKRIVAJU SVE ZLO I LICEMJERJE INSTITUCIJE ZLA, VATIKANA I KATOLIČKE CRKVE!

Mnogi se često puta čude i zgražaju kada u svojim tekstovima Katoličku crkvu nazivam Institucijom zla, no, za to postoje brojni razlozi o kojima se čak i puno više piše u inozemstvu nego u Hrvatskoj u kojoj je Katolička crkva zaštićena i praktički nedodirljiva. Mnogi uporno zaboravljaju, zatvaraju oči pred stvarnošću i istinom te guraju glavu u pijesak kada su u pitanju Križarski ratovi koji su zapravo bili čisti pljačkaški pohodi u kojima je ubijeno na desetke milijuna „nevjernika“ među kojima je bilo i bezbroj žena i djece te Inkviziciju u kojoj su se radile takve grozote nad nevinim ženama, rijetko kad i nad muškarcima, nad kojim se zgražamo čak i danas.
Najnovija otkrića o učestalom i masovnom seksualnom zlostavljanju i silovanju maloljetnika i redovnica podigla su veliku buru u cijelom svijetu, a ovom prigodom prenosim samo djelić onoga što piše novinar i sociolog Frederic Martel.
„Kultura tajnosti homoseksualne većine u Vatikanu ključna je za razumijevanje mnogih odluka ili moralnih stajališta Svete Stolice već pet desetljeća, rekao je u razgovoru za agenciju France Presse Frederic Martel, novinar i sociolog.
U knjizi “Sodoma, istraga u središtu Vatikana” koja izišla 21. Prije tjedan dana u 20 zemalja na 8 jezika, Frederic Martel koji je istraživao temu 4 godine, ispitao je 1500 osoba u 30 zemalja uz pomoć 80 suradnika, opisuje “kulturu dvostrukog života među kardinalima i crkvenim dostojanstvenicima Vatikana”.
“Javna tajna je da u Vatikanu ima homoseksualaca. Novo je da je institucija, sustav homoseksualiziran. Ne zanimaju me pojedinci. Ne otkrivam homoseksualnost živućih kardinala. Pokušavam shvatiti kako se institucija izgradila na laži, na dvostrukom životu, shizofreniji, licemjerju – ponavljam riječi pape Franje. Ta kultura tajnosti homoseksualne većine u Vatikanu je izvor iskrivljavanja svih aspekata Crkve. I ključ za razumijevanje mnogih odluka i moralnih stajališta Svete Stolice”.

Sociolog zatim objašnjava da ta laž ima ogromne posljedice, poput odbacivanja prezervativa, ženomrstva klera, skandale Vatikanske banke u vrijeme nadbiskupa Marcinkusa, koji je bio homoseksualac, ostavku Benedikta XVI. i pobunu protiv pape Franje.
Nabraja da postoje neprakticirajući homoseksualci koji su vjerni zavjetu čistoće. Zatim postoje oni koji možda imaju odnose, ali to proživljavaju jako teško i kažnjavaju se. Postoje i oni koji žive s ljubavnicima. Zatim postoje kardinali koji izlaze i imaju ljubavnike. Neki, najmanje dvojica kardinala blskih Ivanu Pavlu II. su se viđali s muškim prostitutkama.
Frederic Martel navodi da je papa Franje shvatio sustav, čiji je i sam zatvorenik. Njegova slavna rečenica glasi “iza rigidnosti se često krije dvostruki život”. On je “gay friendly” ako ga usporedimo s njegovim prethodnicima kada je pitanje prosuđivanja pojedinca. Ali radikalni je protivnik homoseksualnih brakova.
Martel je istaknuo da ne postoji veza između homoseksualnosti i seksualnih zlostavljanja.
“Crkva je stvorila kulturu tajnosti kako bi zaštitila homoseksualnost i zaštitila je zlostavljanje, iako ta kultura nije bila za to stvorena. Tu je sustav krajnje izopačen i nije moguća nikakva reforma ako se ne promijeni doktrina Crkve tj. zavjet čistoće i celibata.”, zaključuje ovaj novinar i sociolog, potvrđujući svim tim upravo ono na što već godinama ukazujem i upozoravam u svojim tekstovima već godinama, a danas to prenosi i Slobodna Dalmacija.

Više:  PREDSJEDNICA "START-a", DALIJA OREŠKOVIĆ POZVALA MINISTRICU ŽALAC DA POSTUPI ODGOVORNO I ČASNO TE PODNESE OSTAVKU.

You may also like