Imamo mi u Hrvatskoj i svojih glupača, nisu nam potrebne još i one iz EU-e!

Građani Hrvatske posljednjih su se godina naviknuli na razne gafove i gluposti, poglavito kretenske izjave pripadnika političke elite ponajviše zahvaljujući postojanju one koju nazivamo „TO“, naše izravne veze s Bogom zbog koje nam Crkva i svećenstvo u Hrvatskoj više uopće nisu potrebni, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović koja obično čim otvori usta medijima daje obilje materijala kojim se kasnije ismijavaju oni sami ali i građani po društvenim mrežama.
Ipak, ono što smo prigodu imali čuti jučer gotovo da prevazilazi sve što je „TO“ ikada izjavila.
Podsjećam; „HRVATSKA je iznimno uspješna europska priča i služi kao primjer mnogim drugim europskim zemljama.“, rekla je jučer u Zagrebu novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u kratkoj izjavi za novinare.
Izjava je to nakon koje se apsolutno svaki iole pametan, inteligentan, pa čak i normalan čovjek koji živi u Hrvatskoj jednostavno mora upitati, pa čak i nakon kratkog razmišljanja zaključiti; Ova žena je ili glupa kao K..AC, ili je popušila prodavanje magle od strane premijera RH Andreja Plenkovića, što bi opet značilo da je glupa kao K..AC, ili pak i sama prodaje maglu smatrajući da smo svi mi glupi kao K..AC?.
Nešto od svega toga svakako jest, no, treba znati i slijedeće, gotovo posve istu izjavu ova je njemačka LOPATA, bivša ministrica obrane, očito čak i ispod intelektualnoga ranga našeg ministra obrane Damira Krstičevića, izgovorila i prigodom svoje posjete Francuskoj i Poljskoj te u svojoj domovini Njemačkoj te se ta izjava može tumačiti i kao standardni dio njenog diplomatskog djelovanja.
Takvo diplomatsko djelovanje s druge je strane samo još jedna potvrda svega onoga što ja osobno već godinama tvrdim kada su političke elite u pitanju, kako u Hrvatskoj, tako i u EU i cijelom svijetu stvorena je jedna novokomponirana politička aristokracija koja se u potpunosti odvojila od stvarnosti i svojih naroda. Svi oni se ponašaju kao da žive u nekom drugom svijetu, nekom paralelnom svemiru gdje doista teku med i mlijeko, gdje je sve prekriveno raznim cvijećem i duginim bojama.
Ta nova politička aristokracija razmnožila se i svojom slatkorječivošću, sjajem u oku i kurtoaznim osmjesima uporno lupeta gomilu gluposti prodajući nam maglu na sve strane i to samo iz osobnih interesa u nastojanju očuvanja njihovog načina života koji im svi mi svojim radom omogućavamo i osiguravamo ali ga ni u kojem slučaju ne možemo nazivati i svojim.
Slušajući jučer našeg dragog premijera Plenkovića i tu njemačku LOPATU ponovno se nisam mogao oteti dojmu da njih ipak jedino brine EU i njen opstanak te već sada izbori za EU parlament 2024. godine jer, pa jasno, to je ono što je za njih i njihove osobne interese najvažnije, a ne tu nekakva Hrvatska i njena sirotinja, pa se upravo stoga moram složiti i s jednom od hrvatskih europarlamentarki, Ružom Tomašić, koja je na ove riječi njemačke LOPATE posve jasno rekla da je ovo bio posjet kojim se ista ta njemačka LOPATA željela odužiti Plenkoviću za podršku koju je od njega dobila prigodom izbora za novu predsjednicu Europske komisije.
Osim izjave koju sam prenio na početku ovoga teksta njemačka LOPATA ni u ostatku svog diplomatskog blebetanja nije rekla ništa puno pametnije te na kraju ovoga teksta jedino što još mogu reći jest to da se doista iskreno nadam da nam naš dragi premijer Plenković ubuduće neće pretjerano često u goste dovoditi glupače iz EU jer, pa imamo ih u svojoj domovini u izobilju.

Više:  Jesen će donijeti žestoke okršaje za prijestolje RH!

You may also like