Jesen će donijeti žestoke okršaje za prijestolje RH!

Ovih će dana mediji najvjerojatnije objaviti rezultate najnovijih anketa o popularnosti i rejtingu političkih stranaka i političara te kako stoji situacija s predsjedničkim kandidatima, a upravo to i jest ono na što ću se ukratko osvrnuti u ovome tekstu.
Naime, iako joj rejting polako opada za očekivati je da će aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i prema najnovijim anketama biti na prvom mjestu po popularnosti te samim tim i dalje biti glavna favoritkinja za osvajanje novoga predsjedničkoga mandata. Na žalost mnogih, pa tako i moju.
Na drugom mjestu će vjerojatno i dalje biti povratnik na hrvatsku političku scenu Zoran Milanović kojemu rejting raste otkako je i službeno objavio svoju kandidaturu te otkako je SDP otvoreno tu njegovu kandidaturu podržao i stao iza nje i njega kao kandidata.
Ipak, nekako mi se čini da je taj mir između SDP-a i Milanovića za sada više koristi donio SDP-u jer baš od trenutka kada se on vratio na političku scenu i rejting SDP-a je krenuo uzlaznom putanjom te je sada po nekim anketama SDP prva stranka, a HDZ druga ali se tu radi o tako sitnim razlikama da se slobodno može reći kako se može raditi i o statističkoj pogrešci.
Vračam se nazad na predsjedničke kandidate i prije nego krenem na one preostale koji bi se možda i mogli ozbiljnije uključiti u tu utrku želim još samo reći kako sam mišljenja da su u biti jedini ozbiljni pretendenti za sjedanje na prijestolje ipak već spomenuti KGK i Z. Milanović.
Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić najvjerojatnije će se i prema najnovijim anketama pojaviti kao treći i četvrti po rejtingu ali stajališta sam da niti jedan od njih dvojice neće u izbornoj utrci ozbiljnije ugroziti KGK i ZM, a razloga za to je jako puno te ih sada sve niti ne želim navoditi niti obrazlagati jer za sve to će biti još sasvim dovoljno vremena, no, za početak je sasvim dovoljno to da kada je u pitanju Škoro već sada u medijima možemo čuti i pročitati obilje informacija o raznim ne baš čistim radnjama iz njegove prošlosti što će u nadolazećem razdoblju mnogi mediji još i više isticati te mu takvi napisi sasvim sigurno neće ići u prilog.
Što se pak tiče Mislava Kolakušića moje osobno stajalište je da bi on bio neusporedivo bolji premijer nego predsjednik i to iz vrlo jednostavnog razloga, trenutne ustavne ovlasti predsjednika Kolakušiću ne bi dozvolile da u djelo provede sve ono što on želi, pa bi možda ipak bilo bolje da se usredotoči na okupljanje ekipe za Parlamentarne izbore koji bi ga mogli dovesti do premijerskog trona s kojega bi tada bio u prilici i predlagati izmjene Ustava i svih ostalih zakonskih odredbi te na taj način sve te zakone prilagoditi svemu onome što želi provesti.
Budući da je do Predsjedničkih izbora još sasvim dovoljno vremena te da tijekom kolovoza i prvoga dijela rujna u toj utrci niti ne treba očekivati nekakva spektakularna zbivanja ovom se prigodom niti neću osvrtati na sve ostale do sada najavljene predsjedničke kandidate poglavito stoga što mi uopće nije jasno iz kojih su im razloga te kandidature uopće i potrebne kada je i malom Ivici u Pizdincima posve jasno da za pobjedu, pa čak niti postizanje nekog zapaženog rezultata, nemaju ama baš nikakve šanse.

Više:  Ostavite BiH na miru i prestanite potpaljivati vatru ispod bureta baruta!

You may also like