KOLIKO NAS KOŠTAJU OVISNICI O ADRENALINU?

Kad god se dogodi nekakva nesreća i dođe do pogibije i posve nepotrebnog gubitka života, poput one koja se dogodila tijekom olujnog juga kojom je prigodom nestao jedan surfer, uvijek pomislim na to kako se u ovoj zemlji jako dobro zna izračunati koliki su troškovi liječenja raznih bolesti prouzročenih pušenjem te se taj podatak često koristi i kao jedno od opravdanja hajke, gungule i svega ostaloga što se događa kada su u pitanju pušači, pušenje i cigarete ali se na drugoj strani nitko uopće ne pita koliko ovu zemlju koštaju ovisnici o adrenalinu.?
Naime, surfer je unatoč crvenom meteo alarmu krenuo surfati i tijekom olujnog juga koje je pogodilo čitavu jadransku obalu nestao i pretpostavlja se da je poginuo. Da bi se tog kretena pronašlo, živog ili mrtvog, angažirano je pregršt razno – raznih službi, između ostalih i gorska služba spašavanja, te tehnike koji će ga sada danima, ovakvog ili onakvog, tražiti po moru i okolnim otocima i sve će to netko i platiti. Tko? Pa zna se, porezni obveznici.
E sad, pitanje za sve, pa tako i one koji toliko vole voditi brigu o zdravlju svih nas pušača; Trebamo li svi mi plaćati nečiju ovisnost o adrenalinu i na kraju krajeva, možemo li tim i takvim ovisnicima pomoći kako sve to ne bismo i dalje plaćali?

Više:  HRVATSKA SE PREVIŠE MIJEŠA U UNUTARNJU POLITIKU BiH!

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!