MIRELA HOLY NA IZBORNOJ LISTI SDP-a ZA EU PARLAMENT JE PORUKA ALI I POTEZ OČAJNIKA!

Brojni mediji u Hrvatskoj jučer su objavili da će bivša SDP-ova ministrica u Vladi Zorana Milanovića i jednako tako bivša članica stranke, Mirela Holy biti na njihovoj listi za EU parlament.
Što nam to govori? Da sam ja osobno član SDP-a meni bi govorilo to da me moja stranka ne cijeni i ne poštuje dovoljno te umjesto mene na listu za izbore, neovisno o kojima se radilo, stavlja nestranačku kandidatkinju, pa bih se samim tim zapitao i što ja uopće još radim u takvoj stranci.?
Isto bi si pitanje trebali postaviti i svi ostali članovi SDP-a koji više od dvije godine prolaze agoniju i kaos kojega su u stranci napravili aktualni predsjednik Davor Bernardić i njegovi čmarni nametnici, rektalni egzibicionisti te anusni uletači.
Nesumnjivo jest da Holy SDP-u može donijeti dodatne glasove, no, jednako je tako jasno da se tu radi i o potezima očajnika, u ovom slučaju Bernardića, koji pozivom i stavljanjem na listu osobe koja ne želi uči u stranku s jedne strane na izborima želi postići rezultat koji bi njega samoga spasio od eventualne ostavke u slučaju neuspjeha, a s druge strane slanja jasne poruke svojim protivnicima da nisu nezamjenjivi.
Naime, nije točno da u SDP-u nema dovoljno kvalitetnih ljudi i kadrova koji bi u EU parlamentu dostojno predstavljali i zastupali interese stranke i Hrvatske ali ih Bernardić na toj listi ne želi te prednost daje nestranačkoj kandidatkinji kao što će jednako tako, kada dođu Predsjednički izbori, njegov prvi izbor kojemu će dati svoju punu i bezrezervnu potporu sasvim sigurno biti bivši predsjednik RH Ivo Josipović, a ne Zoran Milanović kojega u toj utrci žele vidjeti mnogi članovi stranke ali i simpatizeri, pa čak i mogući partneri iz Amsterdamske koalicije koji su Milanovićevu kandidaturu nedavno i uvjetovali.
Na neki je način ovakvu odluku svoga predsjednika ponajbolje ne komentirajući komentirao saborski zastupnik i SDP-ov suspendirani disident, Peđa Grbin koji se na pitanje novinara radi li se ovdje o tome da se Bernardić polako okružuje ljudima koji su se s Milanovićem razišli u lošim odnosima kako bi utišao njegove pristalice i spriječio njegovu kandidaturu na Predsjedničkim izborima samo blago nasmiješio.

Više:  PREDSJEDNICA "START-a", DALIJA OREŠKOVIĆ POZVALA MINISTRICU ŽALAC DA POSTUPI ODGOVORNO I ČASNO TE PODNESE OSTAVKU.

You may also like