Miris love u EU parlamentu!

U prijepodnevnim sam satima objavio tekst u kojemu tvrdim da se velika većina hrvatskih političara u ovim trenucima pokušava domoći plaće europarlamentarca te si na taj način samo jednim mandatom osigurati egzistenciju za cijeli život te da su priče o tome kako se žele izboriti za tu poziciju kako bi se borili za hrvatske interese samo priče i bajke za široke mase.
Kod velike većine hrvatskih političara osobni su interesi uvijek bili i biti će iznad svih ostalih i donedavno su mnogi i mjesto u Hrvatskom saboru doživljavali kao izvrsnu priliku za rješavanje egzistencije za cijeli život budući da im već i samo jedan mandat osigurava saborsku mirovinu koja se kreće oko 10 tisuća kuna. Ulaskom u EU financijski su apetiti kod mnogih uvelike porasli jer zastupničko mjesto u EU parlamentu nudi i donosi daleko više od onoga što se može osigurati u statusom u hrvatskom parlamentu.
Da vam ne bih previše objašnjavao sve to skupa pomogao mi je Bojan Glavašević, nekadašnji SDP-ovac, a danas kandidat s liste „START-a“ predsjednice Dalije Orešković koji je evidentno jako dobro proučio što bio mu mogao donijeti mandat u EU parlamentu te se pozabavio upravo time, plaćom, beneficijama, privilegijama i raznih dodacima na plaću, pa vas pozivam da si na osnovu toga pokušate izračunati isplati li se ići u EU parlament i koliko je to uistinu primamljivo jer, ukoliko budete dobro računali i sami ćete doći do zaključka da tko se jednom dočepa te fotelje već nakon jednog mandata postaje milijunaš.
“Plaća je prije poreza oko 8.700,oo eura. Nakon prvog oporezivanja bude 6400, a nakon drugog 4.500,oo eura…323,oo eura su dnevnice kad parlament zasjeda, 25.000,oo eura se mjesečno dobije za troškove ureda, 21.000,oo eura za materijalne troškove, imaju pravo na 4.500,oo eura putnih troškova…”, kaže Glavašević.
Možda ćete se nakon što sve to zbrojite, oduzmete i dođete do konačnog iznosa i sami razmišljati kao i ja i složiti se s tim da je velikoj većini njih upravo to jedini i osnovni cilj, a briga za interese Hrvatske i njenih građana i naroda ipak je doista samo promidžbeni trik i bajka na osnovu koje se većina njih želi dočepati što većeg broja preferencijalnih glasova i europarlamentarne fotelje.

Više:  BANDO LAŽLJIVA I PREVARANTSKA, DAJ SE VIŠE ODLUČITE! NACIONALNA SIGURNOST HRVATSKE ILI JEST ILI NIJE UGROŽENA, OBOJE NE MOŽE BITI!

You may also like