NAKON SEX “AGROKORA” SLIJEDI SEX BRODOGRADNJA!

Dakle Ivica Todorić se vraća kući, juhu.! No, nemojte se previše uzbuđivati zbog toga jer svi oni koji će se eventualno i naći na optuženičkoj klupi zbog bilo čega vezanoga uz „AGROKOR“ neće poživjeti dovoljno dugo da bi dočekali pravomoćne presude. Budite uvjereni da će svi ti procesi koji uopće i budu pokrenuti trajati 10, 15 ili čak 20 godina tako da će svi oni prije pravomoćnih presuda već odavno napustiti ovozemaljski život, a njihova će tijela, ovozemaljska odijela, do tada već odavno istrunuti, biti pojedena od strane raznih vrsta crvi ili pak biti pretvorena u prah i pepeo kremiranjem.
Ono što je za Hrvatsku u ovom trenutku još opasnije jest propast brodogradnje o čemu sam nešto malo pisao i prije nekoliko dana.
Naime, slučaj „ULJANIK“ grupe, pulskog „Uljanika“ i riječkog „3 – Maja“ mene osobno uvelike podsjeća na slučaj „Agrokor“ iako s puno manje posljedica koje bi čak i unatoč tome što su puno manje za Istru i Primorje ipak mogle biti katastrofalne.
Zatvaranjem takva dva velika brodogradilišta tisuće bi ljudi ostalo bez posla, a njihove obitelji bez sredstava za život, no, osim njih to bi se, a vrlo je izgledno da i hoće, negativno odraziti i na sve tvrtke kooperante te dobavljače koji bi se vrlo brzo nakon zatvaranja tih brodogradilišta također mogli naći u velikim financijskim problemima koji bi ih jednako tako mogli odvesti u stečaj i likvidaciju što pak znači dodatne radnike bez posla i obitelji bez sredstava za život.
Sve to izazvati će lančanu reakciju upravo u Istri i Primorju koji uvelike ovise o brodogradnji i svim ostalim djelatnostima koje se na nju vežu, a to je gotovo sve, pa i turizam te će zbog svega toga upravo u Istri i Primorju doći i do pada životnog standarda.
Ipak, ono što me osobno u ovom slučaju podsjeća na slučaj „Agrokor“ jest to da se za sve ovo znalo još prije godinu i pol dana kada su sindikati metalaca počeli upozoravati na to da se u „Uljaniku“ i „3 – Maju“ događaju stvari koje će dovesti upravo do ovoga što se sada događa, no, nitko od nadležnih na ta upozorenja tada nije reagirao, pa sada imamo to što imamo, brodogradilišnu katastrofu.
Oni koji imaju malo bolje pamćenje sjetiti će se da se isto dogodilo i u slučaju „Agrokor“, postojale su naznake, sumnje i upozorenja ali nas je tada ministar financija Zdravko Marić uvjeravao da je sve super i za 5, nakon samo mjesec do mjesec i pol dana odjednom je sve puklo i ništa više nije bilo super i za 5, a što se sve nakon toga dogodilo i što se sve još po tom pitanju i dan danas događa imamo prigodu pratiti gotovo svakodnevno.
Sve u svemu, nakon Sex Agrokora Hrvatsku i njen narod očekuje i Sex „Uljanik „ Grupa ili možda Seks brodogradnja, kako kome više odgovara, a to je baš prekrasno jer rijetko koji narod na ovome svijetu ima tako redovit i ispunjen seksualni život.

Više:  U SDP-u JE "GAME OVER"!

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!