Ne dirajte u MIROVINSKE FONDOVE!, brodogradilišta spašavajte novcem nekoga drugoga.

Kada su u pitanju brodogradilišta „ULJANIK“ i „3 – MAJ“ slijedećih mjeseci sasvim ćemo sigurno čuti još jako puno toga, od prebacivanja krivice na ove i one, pa sve do raznih rješenja s kojima su pojedinci već započeli i u ovom tekstu upravo na to želim ukazati i upozoriti budući da jedno od njih u konačnici sve nas može koštati budućnosti koja je već ionako iznimno upitna.
Prvo od rješenja izrekao je prije nekoliko dana primorsko – goranski župan Zlatko Komadina (SDP). Njegovo je mišljenje da država od Uljanik grupe treba otkupiti „3 – MAJ“ te na taj način i jednima i drugima dati novu nadu. Dakle, država koja je dobrim dijelom vlasnik Uljanik grupe od iste te grupe treba otkupiti nešto što je već ionako dobrim dijelom njeno. Stvarno iznimno pametan prijedlog, a pitanje je samo koliko bi to koštalo i tko bi to platio.?
Drugi prijedlog je daleko, pa iskreno rečeno, umobolniji, no, to je moje osobno mišljenje, a vi prosudite sami.
Naime, bivši ministar u Vladama RH Ivice Račana i Zorana Milanovića, Slavko Linić (bivši SDP-ovac), predlaže da se za sanaciju brodogradilišta iskoristi novac mirovinskih fondova. Tu ću odmah biti jasan da jasniji ne mogu biti, ubuduće pozivam građane ove zemlje da kada bilo kome više padne na pamet uzeti novac iz mirovinskih fondova istoga odmah uhvate, izvuku na ulicu i ubiju kao psa jer ništa drugo niti ne zaslužuje. Daljnje poigravanje novcem mirovinskih fondova, samim tim i mirovinama svih nas, je iznimno opasno i zbog takvoga poigravanja svi bi mi vrlo lako mogli ostati bez njih upravo zbog takvih kretena kakav je Linić.
Sam Slavko Linić već je pokazao koliko zna i koliko je sposoban jer upravo je on u vrijeme dok je bio ministar financija uveo pregršt novih poreza i raznih nameta zbog kojih danas teško kraj s krajem spajaju mnogi građani ove zemlje, a ni gospodarstvenici ga baš ne doživljavaju kao nekog dobročinitelja i spasitelja te bi mu bilo bolje da šuti, poglavito stoga što bi da „prostitucije“ (institucije) ove zemlje rade svoj posao već odavno trebao biti iza rešetaka.
Sve u svemu, naši političari očito ništa u ovoj zemlji ne znaju i ne mogu riješiti, a da za ta svoja rješenja ne posegnu za novcem svih nas, onih poreznih obveznika ili pak onih od naših mirovina, a to je polako već prešlo sve granice razumijevanja i tolerancije, barem kod mene.

Više:  NDH i Ustaše su najveća sramota ove zemlje u tisućljetnoj povijesti. Krajnje je vrijeme da svi u Hrvatskoj to shvate.

You may also like