NEZAVISNI SABORSKI ZASTUPNIK MARKO VUČETIĆ ODRŽAO MORALNO PREDAVANJE MORALNIM NAKAZAMA!

„Zdrava religija prepoznaje se po tome što u njoj nije ovršena ljudskost. Kada se u takvoj religiji pojavi problem pedofilije, živa ljudskost se fokusira na istinu žrtve i žrtvu, a ovršena ljudskost se fokusira na obranu institucije.
Zdrava politika se, po analogiji s prethodnim, usmjerava na javne politike koje dovode do rasta ljudskosti, bez žrtve i žrtvovanja, a politička patologija ovršene ljudskosti se, naprotiv, usmjerava na obranu stranke i elitiziranje života stranci bitnih ljudi.
Imajmo na umu da nadređivanje institucije istini dovodi do rasta ovršene ljudskosti. Ako netko pripada instituciji a ne istini, taj, uslijed ovršene ljudskosti, više nije u stanju shvatiti da vlastitim djelovanjem urušava i instituciju koju prividno brani, jer je brani negacijom istine i ljudskosti.“, napisao je danas na svom facebook profilu nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić i po mom skromnom mišljenju i sam tim svojim razmišljanjima i stavovima potvrdio upravo ono što osobno tvrdim o pojedinim civilnim i vjerskim institucijama ali i političkim strankama već jako, jako dugo, praktično godinama.
Iako se sve što je Vučetić napisao u ovom slučaju posve jasno odnosi na Katoličku crkvu, točnije, sve ono što je posljednjih dana isplivalo na površinu u vezi seksualnog zlostavljanja i silovanja maloljetnika i redovnica te pokušaja pojedinih crkvenih velikodostojnika da te zločine revitaliziraju sadržaj toga posta jednako se tako može odnositi i na političku elitu koja uporno revitalizira ono što se revitalizirati ne smije i ne može te krivicu prebaciti na nekoga drugoga.
Dakle, nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić u svom je postu napisao posve isto što i ja samo na jedan ljepši i pristojniji način što pak ne znači da moje tvrdnje da je Katolička crkva Institucija zla, a HDZ Zločinačka organizacija ne stoje, one itekako i dalje stoje i osobno ću ih ponavljati do svoje ovozemaljske smrti u nadi da će upravo zbog te moje oštrine barem jedan dio građana progledati i shvatiti da se tu doista radi o trenutno možda i dva najveća ZLA u Hrvatskoj te da svemu tome na kraj stati možemo samo mi sami.

Više:  Premijer A. Plenković je u bezizlaznoj situaciji. Postao je talac K. Grabar Kitarović ali i M. Bandića i njegov kraj sada je posve izvjestan. no, na političkoj sceni Hrvatske u ovome se trenutku vode i mnoge druge bitke.

You may also like