NIJE TOČNO DA U HRVATSKOJ NEDOSTAJE RADNIKA, JOŠ UVIJEK IH IMAMO PREVIŠE ALI NE ŽELE RADITI ZA CRKAVICU.

Posljednjih dana poslodavci u Hrvatskoj panično vrište kako nedostaje 40 tisuća radnika dok se s druge strane na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje nalazi njih još oko 150 tisuća nezaposlenih. Ukoliko svima njima pribrojimo još i sve one koji nisu prijavljeni na spomenuti Zavod recimo da nezaposlenih u zemlji trenutno ima oko 200 tisuća.
Čista matematika dakle kaže da u Hrvatskoj ne nedostaje radne snage nego se radi o nečem posve drugom što se u neku ruku moglo i očekivati ali poslodavci, ali i vlasti u ovoj zemlji, to nikako da shvate.
Gospodo, dan kada će vam građani ove zemlje napokon reći da više ne žele i neće raditi za crkavicu od 3, 3,5 ili 4 tisuće kuna od kojih ne mogu podmirivati osnovne životne potrebe, je stigao i ubuduće i poslodavci i politička elita u Hrvatskoj mogu očekivati samo da će takvih građana iz dana u dan biti sve više.
Naime, draga gospodo u odijelima, skupim automobilima, kućerinama, dvorima, brodovima i jahtama, zrakoplovima i zrakomlatima, rad od 10 ili 12 sati dnevno, bez prava na blagdane ili praznike i bilo kakve nagrade u ovoj će zemlji uskoro postati prošlost i nitko od vas neće moći pronaći više niti jednog roba koji će vam pokloniti vlastiti život i život svoje cijele obitelji kako biste se vi i dalje mogli bogatiti i bahatiti te prema njemu ponašati kao prema zadnjem smeću, ne, ta vremena su prošlost i svi oni koji žele pronaći i zaposliti radnika toga će radnika morati pošteno i platiti ali se i prema njemu odnositi s određenom dozom poštovanja.
Osim toga, zašto bi Hrvatska uvozila radnu snagu kada u državnim i javnim poduzećima i institucijama imamo na desetke, pa i stotine tisuća uhljeba viška uposlenika koje po hitnom postupku treba poslati na Hrvatski zavod za zapošljavanje, prekvalificirati prema potrebama tržišta rada i zatim zaposliti te na taj način riješiti navodni nedostatak radnika koji kao problem u ovoj zemlji zapravo uopće ne postoji jer, kako se lijepo da pročitati u ovom tekstu, problem je u nečem posve drugom.

Više:  DALIJA OREŠKOVIĆ I MISLAV KOLAKUŠIĆ KRENULI U BITKU ZA HRVATSKU I SLOBODU SVIH NAS!

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!