Odvjetnik Anto Nobilo smatra da Hrvatsku treba resetirati i krenuti ponovno jer ovako više ne ide i neće dobro završiti.

Anto Nobilo, jedan od najpoznatijih i vjerojatno najboljih hrvatskih odvjetnika ovih je dana dao intervjuu jednoj od poznatijih i renomiranijih tiskovina u zemlji te u njemu zaključio da Hrvatsku treba resetirati i „potaracati“ jer ovo što sada imamo neće dobro završiti. Nobilo kaže da je to stoga što; “Imamo duboku državu premreženu kadrovima HDZ-a.”.
Pojašnjavajući što to znači Nobilo kaže; “Duboka država je kada vi preuzmete vlast, ali je zapravo niste preuzeli jer ne možete zato što ste naslijedili ljude koje je postavio netko drugi po principu stranačkih iskaznica i ortačkog kapitalizma. I onda oni koji su vam postavili te ljude i dalje vladaju, a vi kao Vlada donosite zakone koji se ne provode.”, a to se Hrvatskoj, kao što svi dobro znamo, dogodilo već dva puta, u vrijeme premijera Ivice Račana te one Zorana Milanovića.
Nobilo jedino riješenje vidi u slijedećem; “Treba “potaracati” sve što su dosad napravili i napraviti novu državu jer ova neće dobro završiti. Što vidimo i po odljevu stanovništva i tome koliko zaostajemo u razvoju za sličnim zemljama. U Hrvatskoj nema razvoja jer se ova Vlada, kao i svaka druga, brine samo o svojoj stabilnosti i o tome hoće li opstati četiri godine ili neće. Ne bavi se razvojem i reformama, a da bi se provele reforme država se treba “resetirati” i izgraditi iz početka jer je ova koju sada imamo preslika Saveza komunista samo s nacionalističkim parolama. Suština je ostala ista. Državom upravlja partija preko svojih kadrova, a državu čine ortaci. A to nije slobodna država.”.
Govoreči o HDZ-u Nobilo je rekao; “Da. Čemu HDZ služi? Kadrovska komisija za cijelu Hrvatsku. Tome je služio i Savez komunista. Isti je to model ponašanja. Vladate svojim partijskim članovima u pojedinim poduzećima, pojedinim državnim tijelima, u lokalnoj upravi, u medijima itd. Tako je vladala Partija u socijalizmu. Tako vlada HDZ danas, a sutra bi vladao SDP kada bi imao prilike. Zato Hrvatsku treba “resetirati”.”, zaključio je Nobilo.

Više:  Pupovac se skriva, a premijer RH Andrej Plenković nije, niti će ikada biti, pravi državnik.

You may also like