ONA KOJU NAZIVAMO “TO” IMA NOVU STRATEGIJU I TAKTIKU, IGRA NA KARTU GLUMLJENJA ŽRTVE I SAŽALJENJE.

Svekoliki hrvatski puk ona koju nazivamo „TO“ danas je počastila Konferencijom za tisak s koje su izvještavali brojni mediji te vjerujem kako vam je uglavnom poznato sve ono važno što je „TO“ tom prigodom nalupetala i ostala živa te ću se ja u ovom tekstu pozabaviti nečim posve drugim čime se, barem do sada to nisam primijetio, nisu pozabavili svi ostali.
Pomno sam pratio gotovo cijelu konferenciju te tu i tamo se zagrcnuo jer mi se svako malo podizalo nešto iz želuca, a propustio sam samo jedan manji dio iste, u tri navrata, kako bih povraćao, nakon toga sam pred sebe stavio kantu da ne odlazim stalno do toaleta.
Naime, javnost je danas imala prigodu vidjeti jednu novu „TO“. Nije to bila ona stara „TO“ koja se konstantnim umjetnim osmjesima i veselim sjajem u očima te prekeljivanjem i prenemaganjem nastojala svidjeti svima, ne, ovo je bilo nešto posve drugo, na moju osobnu žalost, meni iznimno dobro poznato iz osobnog iskustva.
Današnja „TO“ svojim je držanjem, mimikom lica i tijela, pa tako i pogledom, kod javnosti željela izazvati osjećaj razumijevanja, suosjećanja, pa čak i sažaljenja zbog svega onoga što je ona tijekom svog mandata prošla te je upravo zbog toga i priznala da je u nekim stvarima pogriješila, no, za te svoje pogreške krivicu je prebacila na druge, svoje savjetnike.
„TO“ je danas glumila žrtvu. Ona se ponašala točno´onako kako se ponaša, pod trostrukim znakom navoda, „malena čedna i nevina djevojčica“, obiteljska mezimica, a zapravo odrasla teška drolja kada laže suprugu ili roditeljima te kod njih i dalje želi zadržati sliku o sebi kao već spomenutoj „malenoj čednoj i nevinoj djevojčici“, obiteljskoj mezimici, iako i sama svjesna toga da je zapravo teška drolja koja je svojim ponašanjem, postupcima i odnosom prema svima već odavno zablatila i osramotila samu sebe ali i sve njih.
Upravo tako se dakle ponašala danas i ona koju nazivamo „TO“ i to će vrlo vjerojatno biti njen obrazac ponašanja, strategija i taktika, koju će primijeniti u kampanji za novi predsjednički mandat, igrati će na kartu tog umiljavanja i maženja, treptanja okicama, polutužnog pogleda, na kartu glumljenja žrtve i prebacivanja vlastite krivice na drugoga kako bi kod hrvatskih građana izazvala sažaljenje i razumijevanje zbog kojega bi oni još jednom trebali biti dovoljno glupi, nasjesti na tu njenu glumu te joj pokloniti povjerenje za još jedan mandat.
Osobno sam i sam bio žrtva upravo takve glume od strane jedne prijetvorne i iznimno pokvarene osobe te upravo stoga i znam da je iznimno lako nasjesti na tu prljavu fintu, trik i glumu koju svima nama sada pokušava prodati ona koju nazivamo to i upravo stoga znam da će ona i ovoga puta uspjeti zavarati mnoge.
Jedan od razloga zbog kojega će „TO“ ovom svojom novom strategijom i taktikom uspjeti zavarati mnoge jest i to što je ona itekako svjesna da će je protukandidati oštro napasti iz svih oružja kao što već sada čini predsjednica „START-a“, Dalija Orešković, a što je protukandidati budu žešće napadali to bi ova nova strategija i taktika koju je danas demonstrirala „TO“ mogla imati više uspjeha. Dakle, preporuka je da dobro pazite i obratite pozornost na sve ono što i kako radi „TO“, a ne samo na ono što govori jer, puno više ćete shvatiti kroz njeno maženje, umiljavanje, tugu u očima i glumljenje žrtve u očajničkom pokušaju da je se počne sažaljevati kao baš takvu, žrtvu tuđih podmetanja i spletki.
Na kraju krajeva, pravu istinu o njenom mandatu i svim hvalospjevima kojima se okitila danas ponajbolje je ukratko komentirao predsjednik HSS-a Krešo Beljak napisavši na svom facebook profilu slijedeće; „Kolinda Grabar Kitarović je “profučkala” četiri od pet godina predsjedničkog mandata i, unatoč minornim ovlastima, nije napravila baš ništa.
Dobro, grlila je pehare, upadala u svlačionice, slikala se pred ogradom Bijele kuće, šetala ured državom, micala biste i mijenjala boje tepiha.
Najbolje što je napravila u cijelom mandatu, u biti je ovo priznanje da je pogriješila u vezi ustaškog pozdrava, usprkos upitnoj iskrenost istog.
Svejedno, gledat ćemo je još godinu dana, a onda adio. A onda Bella Ciao!“.
Time je doista sve rečeno i jedino je to ono važno na što i o čemu građani Hrvatske trebaju razmišljati kada iziđu na izbore.

Više:  RECIMO "NE" CRKVENOM NASILJU I MALTRETIRANJU!

You may also like