OPORBA ŽESTOKO PO ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI HDZ-u. NAJŽEŠĆI BELJAK (HSS) I OREŠKOVIĆ (START) KOJI I INAČE TVRDE DA HDZ TREBA RAZMONTIRATI I ZABRANITI MU DJELOVANJE.

Da je HDZ Zločinačka organizacija koja Hrvatsku doživljava kao svoj plijen, a državni proračun kao svoj osobni bankomat, to je danas valjda jasno i maloj djeci. Gotovo svakodnevno se otkrivaju i na površinu izlaze brojne afere u kojima su glavni akteri upravo članovi te stranke, najčešće oni iz samoga vrha, pa čak i iz redova same Vlade RH.
Događaji tijekom posljednjih nekoliko dana očito su dodatno razljutili i mnoge oporbene čelnike te je tako predsjednik HSS-a Krešo Beljak ustvrdio danas na konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije da HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti jer; “Dok je HDZ u bilo kojem gradu, općini ili županiji na vlasti, a kamoli na čelu države, Hrvatska ne može naprijed!”, rekao je Beljak koji je i inače iznimno oštar prema svemu što rade vladajući, poglavito HDZ.
Beljak se nije zaustavio samo na tome nego je nastavio; “Amsterdamska koalicija će nastaviti s radom kako bi se HDZ srušio što prije, to bolje, a nakon toga ću iznijeti svoj osobni prijedlog, za kojeg se nadam da će prihvatiti i ostali članovi koalicije, da se HDZ-u, kao uhljebničkoj sekti, zabrani djelovanje i da se nad njima provede lustracija.“.
Osim već navedenoga Beljak se na kraju osvrnuo i na sve ono što se događa oko izbora u Ličko-senjskoj županiji i sam primjetivši ono na što već danima upozoravaju i svi drugi oporbeni čelnici ali i mediji.
“U tu županiju su se sjatili svi mogući HDZ-ovi ministri i dužnosnici, rade u kampanji za HDZ u svoje redovno radno vrijeme, koriste službene automobile i državne resurse, a to je nedopustivo.”, rekao je na kraju Beljak.
Ništa manje oštra nije bila niti predsjednica START-a Dalija Orešković koja se očitovala o događaja vezanoga uz slobodu novinarskog rada i djelovanja, a u svjetlu najnovijeg događaja legitimiranja novinarke na njenom radnom mjestu od strane policijskih službenika, očigledno po nalogu jednog od HDZ-ovih župana;
“ZLOUPOTREBA policije u slučaju novinarke Đurđice Klancir trebala bi izazvati zabrinutost kod svakog građanina u Republici Hrvatskoj. Iako smo bili uvjereni da se vremena olovnih 90-ih, kada su se od strane vlasti, a posredstvom tajnih službi i policije, vršili neviđeni pritisci na novinare, ni na koji način ne mogu ponoviti, čini se da nije tako.”.
Orešković se nije zaustavila samo na tome nego je nastavila;
“Umjesto zataškavanja, novi momci, pa tako i predsjednik Vlade, sada koriste metodu – ignoriranja, omalovažavanja i obmane. Tako će Plenković bez imalo srama na dan subotnjih novinarskih prosvjeda reći kako mu je smiješna teza da 2019. slobode medija u Hrvatskoj nema, a onda će par dana nakon toga policija bez ikakve potrebe, osim kako bi napravila pritisak na novinarku za račun HDZ-ovog župana Žinića, upasti u redakciju Net.hr.”, ističe se u priopćenju u kojem se dodaje da će se Plenkovićev ministar policije po tko zna koji put izvlačiti nesuvislim tumačenjima ove “akcije”.
Na samom kraju svog žestokog napada Orešković je dodala;
“Svakako, očit je plan HDZ-a i premijera Plenkovića da na sve načine žele ušutkati preostale kritički nastrojene novinare. Njihov cilj, iako primjereniji diktatorskim režimima, je jasan i očekivan. No, slobodarski nastrojeni građani Hrvatske trebaju im reći – Dosta! Jer, nakon gušenja slobode medija, ostat će samo još korak do potpunog mraka i strahovlade u društvu”, stoji u priopćenju u kojem Dalija Orešković i članovi START-a pozivaju da se zaustave progon i omalovažavanje novinara te da se zaustavi, istraži i kazni korištenje obavještajnih službi i policije u svrhu zaštite “lika i djela” vladajućih HDZ-ovaca.

Više:  Hrvatska tajno financira Republiku Srpsku! Zagreb hrani Banja Luku

You may also like