OPREZ JEST POTREBAN ALI NE I STRAH ILI ČAK NEKAKVA PANIKA.

Posljednjih se mjesec dana u raznim medijima puno piše i govori o migrantima te onome što s njima dolazi ili pak ne, a tu je sada i problem marakeškog sporazuma oko kojega se sukobljava Vlada RH i Pantovčak, točnije, predsjednica RH DrKolinda Grabar Kitarović.
Osobno se već dugo nisam osvrtao na problem migranata i svega onoga što se oko njih događa jer o tome sam sve što se treba reći ili napisati napisao još prije nekoliko godina kada je bila velika izbjeglička kriza i, pa može se reći čak i, panika i histerija 2015. godine.
Kada je u pitanju kriza koja se na hrvatskim granicama odvija posljednjih tjedana o njoj se neću očitovati niti se na nju osvrtati niti danas jer tema ovoga teksta je nešto drugo, lažne vijesti.
Naime, posljednjih se dana događa apsurdna situacija u kojoj jedan dio portala i medija ali i pojedinaca na društvenim mrežama, objave nešto što onda službeni mediji, vlast i institucije negiraju i proglašavaju lažnim informacijama te ih optuže za nepotrebno dizanje tenzija i poticanje na mržnju da bi nakon dan ili dva i svi oni objavili upravo isto to što su oni nezavisni objavili prije njih za što su ih ovi onda prozivali.
Tko je tu lud, a tko ne, tek ćemo vidjeti, no, činjenica je da mnogi nezavisni mediji i slobodni novinari iz nekih razloga puno ranije dolaze do pojedinih informacija s terena koje odmah plasiraju u javnost, pa time pomalo vjerojatno izazovu i zavist onih službenih medija i novinara koji su ipak pod nekom svojevrsnom kontrolom. Kojom?, to je bolje i ne pitati.
Osobno, držim da svi oni koji se toliko užasavaju migranata i njihovog ulaska u Hrvatsku svakako nisu baš pri zdravoj pameti, no, isto se može reći i za one koji njihov dolazak prihvaćaju pretjerano olako jer, tko god što mislio, s migrantima u Hrvatsku svakako dolaze i određene sigurnosne ugroze i stoga je potrebno biti iznimno oprezan i organiziran ali nikako pretjerano ustrašen, pa čak i histeričan i sklon širenju nepotrebne panike.

Više:  U SDP-u JE "GAME OVER"!

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!