Plenkovićevo diplomatsko blebetanje i laprdanje ipak ne prolazi baš kod svih i svakoga.

Prije dva dana sam pisao kako premijer RH Andrej Plenković svojim diplomatskim blebetanjem i laprdanjem izvrsno baulja hrvatskom političkom scenom, no, čini se da ta njegova prodaja diplomatske magle ipak ne prolazi kod svih.
Naravno, ovoga se puta radi o Jasenovcu i njegovoj želji da ove godine bude održana samo jedna komemoracija, zajednička, no, ništa od toga.
Zbog Bleiburga i općenito zbog Plenkovićevog upornog odbijanja da se Hrvatska napokon jasno očituje o fašizmu, nacizmu i ustaškom režimu te donese zakone koji će jasno zabraniti, pa čak i kriminalizirati daljnje veličanja svega navedenoga te njihovih simbola i ostale ikonografije Židovi, srpska manjina u zemlji i antifašističke organizacije poslali su mu jasnu poruku; Zajedničke komemoracije s onima koji se klanjaju na Bleiburgu nema i neće biti!
Očito je svima njima dosta Plenkovićevog okacanja oko rješavanja ovoga problema oko kojega on okaca i okaca kao mačak oko vruće kaše osnivajući razna povjerenstva koja se očito niti sama nisu u stanju suočiti s prošlošću, a o donošenju nekakvih zakona koji bi jasno definirali sve već navedeno te njihovoga provođenja i dalje ni jedne jedine riječi, pa niti nekakvog, kakvog takvog, prijedloga.
Sve se iz svima nama dobro poznatih razloga razvlači i odugovlači, a podijele u zemlji su sve veće i dublje te nije isključeno da bi u vrlo bliskoj budućnosti mogle dovesti i do puno većih problema u zemlji nego ih imamo sada.
Civilizirani svijet, kojemu dio težimo biti i sami i na koji se stalno pozivamo kako kulturološki tako i pravno, tradicijski i civilizacijski, već je odavno zauzeo jasan stav i donio zakone koji se tiču veličanja i isticanja fašističkog, nacističkog i svih ostalih znakovlja i simbola totalitarnih režima ali Hrvatska se po tom pitanju nije pomjerila niti milimetra i veliko je pitanje hoće li i kada to uopće smoči snage učiniti.?

Više:  HOĆE LI MOŽDA MILAN BANIĆ BITI PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HDZ-a? "TO", predsjednica RH KGK pred velikim problemom.

You may also like