Pobjednike nadolazećih Parlamentarnih izbora dočekati će nova recesija, a upravo ona biti će im izvrstan izgovor za eventualne neuspjehe i nerad.

Mnoge političke stranke u Hrvatskoj priželjkuju Prijevremene Parlamentarne izbore, a isto priželjkuju i mnogi građani dok se s druge strane vladajući, HDZ i njihovi analni speleolozi, grčevito pokušavaju na sve moguće načine održati na vlasti barem do polovine slijedeće godine, a razlog je jasan, predsjedanje Europskom unijom.
No, u ovome tekstu mi nije namjera pisati o EU i našem predsjedanju nego o nečem posve drugom na što očigledno nitko od onih koji se nadaju pobjedi na slijedećim Parlamentarnim izborima, redovitim ili prijevremenim, uopće ne vode računa.
Naime, već se više od godinu i pol dana govori o novoj svjetskoj recesiji i krizi koja je već zahvatila jedan dio država EU-e, a koja bi, prema procjenama stručnjaka i analitičara mogla biti i puno gora od one iz 2008.
Što to znači? Pa to znači da će, ukoliko do te recesije i krize dođe, a sve je jasnije da hoće, ona će Hrvatsku zahvatiti baš u trenutku kada dobijemo novu vladajuću garnituru ili pak budemo dovoljno glupi te izaberemo ponovno ovu koju imamo i za koju svi znamo da ne radi u interesu i korist zemlje i njenih građana nego u interesu raznih stranih lobija, ovih i onih te jasno, u svom osobnom.
Dakle, uzmimo da te nadolazeće izbore dobije SDP sa svojim koalicijskim partnerima. Što će to oni uopće moći učiniti da bi svima nama bilo bolje nego što jest? Ništa. Jedino što će eventualno moći učiniti jest to da uvedu reda u pravosuđe i represivni aparat te da napokon provedu korjenitu REFORMU državne i javne uprave te REFORMU teritorijalnog ustroja zemlje kako bi napokon bio smanjen glomazan birokratski aparat zemlje kojega gospodarstvo više ne može nositi na svojim plećima.
Jasno, koliko god nadolazeća recesija bila loša za bilo koju novu vladajuću garnituru ona će s druge strane svima njima ponovno poslužiti i kao izvrstan izgovor i opravdanje za eventualne neuspjehe ili ne provođenje spomenutih ali i nekih drugih REFORMI koje su u Hrvatskoj već odavno trebale i morale biti provedene.
Sve u svemu, tko god da dobije slijedeće Parlamentarne izbore svakako se neće naći u lakoj situaciji ali eto, imati će i odličan izgovor i opravdanje za svoj nerad, a narod, pa tko još od svih njih uopće i razmišlja o narodu.?

Više:  Plenković svojim diplomatskim blebetanjem i laprdanjem uspješno balansira i baulja hrvatskom političkom scenom na neki način u jednom svijevrsnom "Plesu s vukovima"..

You may also like