Premijer RH Andrej Plenković i Vlada RH u slučaju brodogradilišta su počinili kazneno djelo NEČINJENJA!

Budući da po komentarima vidim kako mnogima nije jasno iz kojega razloga tvrdim da su za možebitnu propast istarske brodogradnje, točnije brodogradilišta „ULJANIK“ i „3 – maj“ izravni krivci premijer RH Andrej Plenković i Vlada RH odlučio sam se u Kaznenom zakonu potražiti što on kaže o kaznenom djelu NEČINJENJA. Materijala i pojasnica je jako puno i bilo bi previše da vam ga prezentiram u cijelosti ali se nadam da će ovo biti sasvim dovoljno;
„(1) Kazneno djelo može se počiniti činjenjem ili nečinjenjem.
(2) Tko propusti spriječiti nastupanje zakonom opisane posljedice kaznenog djela odgovarat će za nečinjenje ako je pravno obvezan spriječiti nastupanje takve posljedice i ako je propuštanje po djelovanju i značenju jednako počinjenju tog djela činjenjem.
(3) Počinitelj koji je kazneno djelo počinio nečinjenjem može se blaže kazniti, osim ako se radi o kaznenom djelu koje se može počiniti samo nečinjenjem.“.
Dakle, ponoviti ću još jednom i ono što sam napisao u prethodnom tekstu. Sindikalisti, pojedini članovi Nadzornog odbora Uljanik grupe i predsjednik IDS-a Boris Miletić ali i bivši ministar u Vladi RH kojoj je na čelu bio Zoran Milanović, Ivan Vrdoljak tvrde da je u ova dva brodogradilišta s poslovanjem bilo sve u redu do 2017. godine te da su tada upozorili premijera Plenkovića i Vladu RH na netransparentno trošenje novca i ugovaranje poslova kojima se u samom startu poduzeća guralo u gubitke koji su se kretali u iznosima i od po nekoliko stotina milijuna kuna. Ukoliko je to točno, a u ovom trenutku nema razloga da se svima njima ne vjeruje već i zbog toga što za ta upozorenja negdje mora postojati pisani trag u obliku nekakvog dokumenta, najvjerojatnije izviješća o poslovanju, onda su premijer Plenković i Vlada RH počinili kazneno djelo NEČINJENJA i time doveli Uljanik grupu u današnju, gotovo bezizlaznu, situaciju te im prijeti stečaj s likvidacijom.
Jasno, još uvijek nije vrijeme za te najcrnje scenarije budući da još ima vremena i mogućnosti da se oba brodogradilišta spase i sačuvaju radna mjesta, no, ukoliko je točna insinuacija, pa i otvorena optužba, Miletića da se ovdje radi o napadu na Istru kao jedinu regiju u zemlji koja se do sada uspijevala obraniti od pljačke, otimačine i uništavanja od strane Zločinačke organizacije HDZ-a onda je stečaj s likvidacijom najizglednija opcija.
Premijer Plenković i Vlada RH ali i članovi Zločinačke organizacije HDZ-a sada krivicu pokušavaju prebaciti na lokalne političare i moćnike, prije svih IDS ali i na Vladu RH kojoj je na čelu bio Zoran Milanović, no, treba znati samo jednu stvar, ta je Vlada brodogradilištima samo dala jamstva za predstojeće razdoblje, a kontrolu nad daljnjim radom i trošenjem novca imale su, uz upravu i Nadzorni odbor, Vlade RH kojima su na čelu bili Tihomir Orešković i Andrej Plenković s tim da je tijekom šestomjesečnog mandata Oreškovića još uvijek bilo sve u redu, a problemi nastaju, kako sam već naveo, 2017. godine, dakle, u trenucima kada je na čelu Vlade RH bio Andrej Plenković koji sa svim bio upoznat ali je zatvarao oči, prema Miletićevim tvrdnjama smišljeno i planski, budući da nije niti malo teško pretpostaviti kako će slučaj ova dva brodogradilišta Zločinačka organizacija HDZ i njihov Veliki vođa, CAR i BOG, Andrej Plenković na sve moguće načine pokušati iskoristiti u predizborne svrhe za EU parlament te na Predsjedničkim i Parlamentarnim izborima kako bi u što većoj mjeri ocrnio i zablatio IDS, samim tim i Amsterdamsku koaliciju kojoj rejting raste iz dana u dan, ali i SDP te Zorana Milanovića za kojega se pretpostavlja da će biti jedan od predsjedničkih kandidata.
Nemojte ni u kojem slučaju zaboraviti onu staru; „Prljavi igraju prljavo!“, a kada je u pitanju Zločinačka organizacija HDZ onda se uvijek može očekivati ono najprljavije i to uz svesrdnu pomoć državnog represivnog aparata ali i obavještajnog podzemlja.
Jesam li i u kojoj mjeri u pravu vidjeti će se vrlo brzo.

Više:  NOVINARI SU POSLJEDNJA CRTA OBRANE HRVATSKE!

You may also like