PROBLEMI ULJANIK GRUPE ZAPRAVO SU ISTI ONI ZBOG KOJIH PROPADA I SAMA DRŽAVA HRVATSKA

Protekla sam se dva mjeseca o „ULJANIKU“ i „3. MAJU“ naslušao doista svega i svačega, a zapravo su u toj priči najvažnije samo dvije stvari i te dvije stvari nisu samo uzrok problema u te dvije tvrtke nego su uzrok propasti i cijele Hrvatske kao države.
Naime, omjer radnika u proizvodnji i administraciji je 1 prema 3, dakle 1 radnik prema 3 uhljeba i taj 1 radnik u takvoj situaciji mora zaraditi plaću za sebe i njih s tim da su oni vrlo vjerojatno i puno bolje plaćeni od njega, a to je samo prvi problem od dva.
Drugi problem je vjerojatno još i veći i vuče korijene još iz bivše države. Ugovaraju se poslovi čija je realna cijena, recimo, 100 milijuna eura, a onda se proizvod prodaje po 80 milijuna ili čak i manje.
Računica je tu u oba ova slučaja posve jasna, a čista logika je da se s takvim načinom poslovanja ne može opstati te je na neki način pravo čudo da ove dvije tvrtke još uvijek postoje.
Kako sam već napisao u prvoj rečenici, upravo ovi problemi su i problemi same Hrvatske kao države u kojoj vladajući nikako da shvate da gospodarstvo više ne može hraniti nezaježljiv, pomahnitao i tako glomazan državni aparat u kojemu je više od 50% djelatnika u državnim i javnim poduzećima i institucijama posve nepotrebno te ih upravo zbog toga svi i nazivaju UHLJEBIMA.
Danas je apsolutno svakom građaninu ove zemlje koji u svojoj glavi ima barem malo mozga i kvocijent inteligencije barem nešto viši od taloga kave u šalici potpuno jasno da je reforma državne i javne uprave ne samo nužna, nego čak i to da se ona mora provesti po hitnom postupku, pa i po cijenu gubitka izbora jer u protivnom Hrvatsku očekuje financijski, ali i svaki drugi slom osim jednog, onog moralnog i to samo iz jednog razloga, moralni slom ova je zemlja već odavno pretrpjela te se upravo stoga i valja i koprca u moralnoj kaljuži koja je zemlju i sve nas dovela do ruba propasti, kolektivne ali i pojedinačne, one osobne jer mnogi su u potpunosti izgubili moralni kompas, bilo kakve vrijednosti i norme, pa i osjećaj srama.

Više:  ŽIVI ZID DEMANTIRAO PROBLEME U SVOJIM REDOVIMA I ZA DEZINFORMACIJE OPTUŽIO HDZ.

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!