Pupovac se skriva, a premijer RH Andrej Plenković nije, niti će ikada biti, pravi državnik.

Danas ću se ponovno malo vratiti na temu SDSS-a i Milorada Pupovca, ne iz razloga što se ponovno nešto jako bitno dogodilo nego zato što je to potrebno iz više razloga.
Tijekom posljednjih dana u nekoliko svojih tekstova nedvojbeno sam zaključio kako su se na Pupovca s punim pravom zbog njegovih izjava mnogi okomili, no, danas bih tome dodao i da bi se svi oni na njega i SDSS trebali okomiti i zbog ponašanja koje se ni u kojem slučaju ne može nazivati demokratskim.
Naime, očigledno je da se Pupovac nakon svojih izjava koje su izazvale buru u medijima, javnosti i prije svega na političkoj seni, skrio i nitko ne zna gdje je te na prozivke sa svih strana uopće ne odgovara što nije nimalo demokratski budući da je kao jedan od istaknutih pripadnika političke scene u Hrvatskoj dužan odgovoriti na brojna pitanja koja bi mu u ovom trenutku htjeli postaviti novinari ali i kolege političari.
Bijegom od osobne odgovornosti za sve ono do čega su dovele njegove izjave Pupovac sada pokušava izbjeći daljnje zaoštravanje situacije i čeka da hrvatski medijski i politički prostor zaokupe neke druge teme, no, to mu neće proći jer, budite uvjereni, čim počne novo zasjedanje Hrvatskoga sabora ove će se teme naći na dnevnom redu i Pupovac neće moći izbjeći pregršt pitanja koja će mu biti postavljena u sabornici od strane vladajućih ali i oporbenih kolega.
Jednako je tako za svaku osudu ponašanje članova SDSS-a na Konferenciji za tisak održanoj u ponedjeljak na kojoj su rekli da će razmotriti daljnju suradnju s vladajućom koalicijom, točnije, s HDZ-om ali su odbili odgovarati na pitanja novinara.
Da razjasnim jednu stvar, novinarima je posao da postavljaju pitanja, a političarima je OBVEZA i posao prema novinarima i javnosti da na njih odgovaraju i daju objašnjenja o pojedinim događajima ili nerazjašnjenim pojavama, situacijama itd., itd.
Što su to sebi umislili Pupovac i članovi SDSS-a? Tko su oni uopće? Doživljavaju li oni sami sebe kao nekoga ili nešto iznad svih nas? Vjerojatno da jer, netko tko prima plaću iz državnoga proračuna, dakle izravno od poreznih obveznika te uživa brojne privilegije i beneficije trebao bi i morao bi imati osjećaj odgovornosti i obveze prema svima onima koji ga plaćaju, medijima i javnosti, te nakon onakvih izjava kakve smo imali prigode čuti od Pupovca imati muda i stati pred iste te medije i javnost te odgovoriti na postavljena pitanja i dati barem neko objašnjenje, a ne se skrivati.
Na drugoj strani premijer RH i predsjednik Zločinačke organizacije HDZ-a, Andrej Plenković, u svojoj beskrajnoj prepotentnosti, aroganciji i bahatosti, kada su Pupovac i SDSS u pitanju, ponaša se gotovo kao „sluga pokorni“ i umjesto da zauzme čvrst stav, stav jednog pravog državnika i premijera zapravo oko ove teme okaca kao „mačak oko vruće kaše“ i konstantno pokušava umanjiti načinjenu štetu pomirljivo smirujući situaciju i kao i obično kada su ovakva pitanja na dnevnom redu, pokušava okrenuti glavu na drugu stranu ili je zabiti u pijesak.
Ono što bi Plenković, ali i svaki drugi pravi državnik i premijer, nakon pressice SDSS-a trebao i morao napraviti, jasno, kada bi bio TAJ pravi državnik i premijer, jest da on bude taj koji će raskinuti daljnju suradnju sa SDSS-om i ne dozvoli daljnje ucjene od strane šačice likova koji sami sebe doživljavaju kao nekoga i nešto jako bitno na hrvatskoj političkoj sceni.
Osobno nikada nisam bio desničar i nisam to niti danas, no, već godinama kroz svoje tekstove ukazujem i upozoravam na to da je Pupovac etnobiznismen koji svoju nacionalnost iskorištava i zlorabi radi stjecanja osobne koristi, a time predstavlja opasnost za cijelu zemlju i sve njene građane, pa tako i one srpskog podrijetla.
Samim tim mišljenja sam da je Pupovac s te političke scene već odavno morao nestati i iskreno se nadam da će vrlo brzo ova, ili pak neka druga vlast u ovoj zemlji, pronaći način da tome tako i bude.

Više:  SLUČAJNE SLUČAJNOSTI NISU NITI MALO SLUČAJNE.

You may also like