RECIMO “NE” CRKVENOM NASILJU I MALTRETIRANJU!

Proteklih sam dana puno pisao, kao uostalom i mnogi drugi novinari u Hrvatskoj i inozemstvu, o zlodjelima Katoličke crkve, točnije svećenstva, a još točnije najnovijim spoznajama i svemu onome što je ta institucija u posljednje vrijeme i sama priznala u svezi masovne pojave seksualnog iskorištavanja, zlostavljanja, pa i silovanja maloljetnika i redovnica ali i nevjerojatnih opravdanja svega počinjenoga te revitalizaciji istoga kao i prebacivanja krivice na Sotonu.
Doista se posljednjih dana na tu temu moglo čuti svega i svačega kako od pripadnika domaćega klera tako i onih iz samoga vrha Katoličke crkve, a tekstovi koje sam tijekom tih dana objavio kod mnogih su čitatelja izazvali potrebu da i sami iskažu što oni sami o svemu tome misle. Komentara je bilo na stotine, kako u kojoj od facebook grupa te na samom blogu Spectatorhrvatska.hr i slobodno mogu reći da 99% onih koji su tekstove komentirali i sami Katoličku crkvu smatraju Institucijom zla, organizacijom koja širi zlo i mržnju, pa čak i sotonskom sektom. Doista je bilo komentara svake vrste te sam za ovaj tekst izdvojio dva. U jednom od njih stoji;
„Ne razumin modernog čovika koji ode u crkvu slušati propovjedi ovih likova, sta ti je čovječe, jesi skroz glup ili retardiran??? Ajde nekad kad nije bilo ni obrazovanja ni izvora informacija još u vrime moje pokojne babe, ali danas u vrime interneta ti sebi dozvoliš da ti ova gomila licemjera ispire mozak, kad vidim mladog čovika da kleči u crkvenoj klupi odmah znam da tu nešto nije kako triba, ili je jadan bolestan ili su ga prisilili ucjenama iz nekakve glupe zaostale obitelji, obično kod nas na selima, ali ima toga i po gradovima, tužno je i uvridljivo kako je samo usrana država sve to skupa dozvolila i pomogla im da se organiziraju, valjda zato šta su jedne majke dica, MAFIJA.“.
Dakle i kroz ovaj komentar jasno je vidljivo da ima ljudi koji se ne mogu načuditi upravo onome čemu se čudim i sam, a to je da pored današnje znanosti i svih dostupnih informacija još uvijek postoje oni koji vjeruju u bajke i basne, koji si dozvoljavaju da budu zavedeni i opčinjeni lažima, prijevarama i obmanama, a sličnih komentara bilo je jedno ogromno obilje.
Drugi sam komentar izdvoji iz jednog posve drugog razloga, a taj je što se u njemu postavljaju doista ključna pitanja o kojima je nedavno raspravljao i Hrvatski sabor te sam stajališta da bi o tome doista dobro trebali razmisliti i svi mi, poglavito oni koji svoju djecu šalju u ruke tih zlostavljača. U komentaru se kaže;
„Ako je sadašnja aktivnost katoličkog klera u Hrvatskoj uprljana klerofašizmom i pedofilijom postavlja se pitanje: Kako RH i katolički vjernici trebaju na to reagirati ? Osim toga znamo da je RH sa Crkvom sklopila i ugovore na temelju kojih ta vjerska organizacija obavlja i neke obrazovne aktivnosti pa se postavlja pitanje da li poslije ovakve kompromitacije ona ispunjava normalne uvjete za takvu aktivnost?“.
Osobno mislim da je u njemu sve rečeno i da su doista postavljena prava pitanja kojima se eventualno može dodati i to da bi u svjetlu novih spoznaja i saznanja o zločinačkim i zlostavljačkim aktivnostima pojedinaca iz redova Katoličke crkve, Institucije zla, trebalo razmisliti i o potpunom raskidanju Vatikanskog sporazuma, Crkvi uskratiti bilo kakva financijska davanja od strane države te je smjestiti tamo gdje joj je mjesto, u Crkvu te iz škola izbaciti vjeronauk i na taj način ograničiti njeno djelovanje i utjecaj te poslati jasnu poruku da je Hrvatska sekularna država, a ne igralište katoličkih zlostavljača, silovatelja i pedofila.
Dakle, recimo NE svemu navedenome ali recimo NE i daljnjem zaglupljivanju hrvatskoga naroda.

Više:  U SDP-u NIŠTA NOVOGA, REKTALNA SIMFONIJA.

You may also like