REJTING SVIMA BLAGO OPADA, NO, “START” DALIJE OREŠKOVIĆ RASTE I SADA OPASNO PUŠE ZA VRATOM “MOST-u”

Nakon jučerašnje ankete o popularnosti i podršci biračkog tijela političkim strankama i političarima samo je nekoliko stvari jasno. Jedna od njih je i ta da Zločinačkoj organizaciji HDZ-u bezbrojne afere, očigledne laži, prijevare i obmane još uvijek ne nanose značajniju štetu te su oni po rejtingu uvjerljivo na prvom mjestu iako u blagom padu.
Jednako je tako jasno da svi oni koji očekuju i nadaju se nekakvom čudu i oporavku SDP-a taj oporavak neće tako brzo dočekati jer i unatoč tome što su SDP-ovci predvođeni svojim predsjednikom Davorom Bernardićem u posljednje vrijeme bili izvrsni te ukazali na mnoge nepravilnosti i loše pojave u društvu kao i na to da nas premijer RH Andrej Plenković, Vlada RH te HDZ i njihovi priljepci vode u propast njihov rejting je u daljnjem opadanju, a njegovom poboljšanju i rastu za sada nije pomogla niti informacija da će se Mirela Holy naći na listi stranke za EU parlament. Štoviše, čini mi se da bi ta Bernardićeva odluka mogla donijeti i nove nemire u stranci budući da su već ovih dana mnogi članovi stranke izrazili nezadovoljstvo njegovom odlukom da Holy ponudi mjesto na spomenutoj izbornoj listi te bi u konačnici ti novi nemiri mogli dovesti i do novog pada rejtinga do kojega bi moglo doći i zbog toga što su pozivom Holy nezadovoljni i brojni simpatizeri stranke.
Trend opadanja rejtinga nastavljen je i kod Živog zida te MOST-a tako da su i u ovom mjesecu četiri vodeće stranke u silaznoj putanji što je pomalo, kako za SDP, iznenađujuće i za ŽZ te MOST budući da su tijekom ova dva mjeseca svi bili iznimno aktivni i sve žešće se suprotstavljaju parlamentarnom i političkom nasilju i diktaturi koju HDZ bez ikakve sumnje (ministrica kulture u Vladi RH bi rekla „sumlje“) već mjesecima provodi u Hrvatskom saboru zlorabeći novi Pravilnik o radu Hrvatskoga sabora koji je donesen prošle jeseni.
Ugodno iznenađenje bez ikakve sumnje je START Dalije Orešković koji nezaustavljivo raste i već sada je peta stranka po snazi u zemlji, barem po anketama, s 5,6% podrške biračkog tijela i ukoliko se taj rast nastavi ovom dinamikom i u slijedećih mjesec dana START će vrlo vjerojatno skočiti na visoko četvrto mjesto potiskujući MOST na peto, a podsjećam vas da sam nedavno napisao da će do izbora za EU parlament START toliko narasti da će sasvim sigurno mnogima pomrsiti račune i biti iznenađenje tih izbora.
Ništa manje iznenađenje ne bi bilo niti neočekivani uspjeh Amsterdamske koalicije jer HSS-u rejting također raste, a zajedno s partnerima iz Amsterdamske i oni će biti ozbiljni kandidati za dobivanje barem jednog EU mandata ako ne čak i dva.
Među one koji bi još mogli konkurirati za poneki mandat možemo dodati MB365 koji je trenutno na rubu ono čarobne i magične brojke od 5%, no, teško da oni mogu više od toga pa samim tim vjerojatno od mandata u EU parlamentu ovoga puta neće biti ništa jer, što god tko mislio, uvjeren sam da EU mandati otići u ruke HDZ-a, SDP-a, Živog zida, START-a, MOST-a i Amsterdamske koalicije. Pitanje je samo kome od njih koliko mandata ide?

Više:  ONA KOJU NAZIVAMO "TO" ZNA RAZLIKOVATI "LIČKI POZDRAV" OD A.....G SEKSA!

You may also like