REZULTATI ANKETA O REJTINGU STRANAKA NISU REALNE

Vjerojatno ste primijetili da već duže vrijeme nisam napisao nikakav osvrt na brojne ankete o popularnosti političkih stranaka i političara te podršci koju uživaju kod građana, dakle biračkog tijela.
Za to postoje brojni razlozi, a jedan od najvećih je taj što sam osobno mišljenja da se i tu radi samo o još jednoj u nizu od bezbroj obmana javnosti koje se u Hrvatskoj događaju svakodnevno.
Naime, većina građana ove zemlje itekako je svjesna da je Vlada RH na čelu s Andrejom Plenkovićem najlošija koju je ova zemlja imala te da pod njihovim vodstvom ništa ne ide u smjeru u kojemu bi trebalo te da se radi o skupini koja radi isključivo i samo u svom osobnom interesu kao i interesu raznih lobija i krupnog kapitala.
Upravo stoga posve je nelogično da već neko vrijeme, i to u jeku bezbroj najvećih afera koje su ovu zemlju ikada tresle, popularnost i podrška HDZ-u stalno raste dok s druge strane strankama koje se nastoje izboriti za pravednije zakone koji bi donijeli boljitak zemlji i narodu ta podrška opada ili stagnira.
Jasno nam je svima iz kojih razloga podršku građana gubi SDP u kojemu više ni sami ne znaju tko su, što su, što žele i na kraju krajeva, jesu li još uopće stranka ili samo jedna neobična pojava na političkoj sceni koja se malo izgubila u vremenu i prostoru te sada baulja u kaosu kojega su si sami stvorili, a opet samo i isključivo iz osobnih interesa pojedinaca koji se bore za položaje, fotelje te povlastice i beneficije koje uz njih idu.
Puno me više začuđuje stagnacija ili pak blagi pad popularnosti i podrške Živom zidu i MOST-u, pa i još uvijek slab rejting HSS-a čiji se predsjednik, Krešo Beljak, u posljednje vrijeme ističe čak i kao jedini pravi mogući lider oporbe.
Dakle, zbog svega gore navedenoga, ali i iz brojnih drugih razloga, gotovo sam siguran da su ankete nerealne i da ne daju pravu sliku o tome kako trenutno stvari stoje na političkoj sceni u zemlji te je ujedno to i razlog zbog kojega na njih više gotovo niti ne obraćam pozornost, a ne biste trebali niti vi.

Više:  BORG SE OKUPIO I SVIMA NAM JASNO DAO DO ZNANJA; We are the Borg. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!