SDP se nastavlja osipati. Odlazi i Siniša Varga. Razlog?, Mirela Holy.

Nastavlja se osipanje SDP-a koji nezaustavljivo tone prema marginama hrvatske političke scene. Stranku je sada napustio i bivši ministar u Vladi RH kojoj je na čelu bio Zoran Milanović, Siniša Varga.
„Odlučio sam! Nakon deset godina odlazim iz SDP Hrvatske. Poslao sam zahtjev predsjedniku Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras da me briše iz članstva SDP-a. Razloge sam objasnio u pismu vodstvu stranke. Nažalost, pod sadašnjim vodstvom stranke više ne zastupa niti promiče vrijednosti zbog kojih sam ušao u stranku i za koje su nam građani davali podršku. Ponosan sam na sve što sam do sada postigao radeći kao član SDP-a za dobrobit hrvatskih građana. Svoj politički rad nastavljam kao nezavisni saborski zastupnik.“, napisao je na svom facebook profilu Varga uz prateći video u kojemu pojašnjava razloge svoga istupanja iz stranke.
Kao jedan od glavnih razloga naveo je i stavljanje Mirele Holy na SDP-ovu listu za EU parlament, no, prema onome što govori i izjavljuje predsjednik stranke Davor Bernardić posljednjih dana rekao bih da Mirela Holy već ima veliki utjecaj na njega budući da je opće poznato kako je ona već godinama jedna od najvećih zagovarateljica legalizacije marihuane, pa je vjerojatno i Bero malo sjeo s njom i lagano se „naduvao“ iako u njegovom slučaju to čak niti nije bilo pretjerano potrebno budući da se od samoga početka vođenja stranke ponaša baš kao da je stalno „naduvan“.
Bilo kako bilo, SDP je ostao bez još jednog svog istaknutog člana, čovjeka s iskustvom i znanjem, dakle bez još jednog člana koji je u nekakvom budućem djelovanju stranke sasvim sigurno mogao dati veliki doprinos, a sada će to morati pokušati u nekoj drugoj stranci ili se pak u potpunosti povući iz politike i baviti nečim drugim.

Više:  SAMOSTALNO BAULJANJE HRVATSKOM POLITIČKOM SCENOM STRANAKA LJEVICE I CENTRA IDE NA RUKU ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI HDZ-u!

You may also like

PODRŽITE NAS