SPREMA LI SE KAOS I U ŽIVOM ZIDU?

Premijer RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te cijela već spomenuta Zločinačka organizacija slobodno mogu zaplesati pobjednički ples jer sve ono što se trenutno događa na političkoj sceni ide njima i samo njima u korist.
SDP je na koljenima i doista je upitno što će s njim u budućnosti biti, u Hrvatskom saboru jača klub Milana Bandića što Plenkiju, ukoliko to bude bilo potrebno, daje mogućnost za novu rekonstrukciju Vlade RH te se po potrebi riješi problematičnih koalicijskih partnera, a sada, sudeći prema jučerašnjim vijestima, počinju i problemi u Živom zidu.
Vjerojatno će se mnogi prisjetiti kako je sam Plenki jednom prigodom rekao kako će mu jedan od ciljeva biti i uništenje Živog zida. Do sada mu to nije polazilo za rukom, no, stajališta sam da Plenki Živom zidu niti ne može ništa učiniti, prava opasnost za tu stranku je netko posve drugi i zove se Vladimira Palfi, inače supruge Ivana Vilibora Sinčića.
Naime, mnogi će se vjerojatno sjetiti i događaja od prije dvije godine kada je još na početku mandata aktualne Vlade došlo do određenih problema u redovima Živog zida kojom prigodom su pojedinci napustili stranku i svi redom kao najvećeg krivca za ta zbivanja označili upravo V. Palfi.
Povijest se ponavlja i V. Palfi želi aktivirati svoj saborski mandat, no, da bi to učinila ostavku bi morao podnijeti Branimir Bunjac. Bunjac je jučer to prvo učinio ali je kasnije tu svoju ostavku i povukao te nam sada predstoji vidjeti kako će se situacija u stranci dalje razvijati i odvijati ali po meni bi odlazak Bunjca iz Hrvatskog sabora bio veliki gubitak za sam Živi zid, Hrvatski sabor i cijelu zemlju jer držim da je njegov doprinos radu stranke i sabora nemjerljiv te da ga na toj poziciji ni u kojem slučaju ne može nadomjestiti V. Palfi, pa makar bila i supruga I. V. Sinčića.
Bilo kako i što bilo, kako već napisah na samom početku ovoga teksta, i ovi događaji u Živom zidu samo će dodatno oslabiti ionako već slabu opoziciju i dodatno ojačati poziciju vladajućih, prije svih Zločinačku organizaciju, HDZ.

Više:  TKO ĆE KOGA I KADA?

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!