Strah i potreba za dodvoravanjem i ulizivanjem premijeru doveli su do nepotrebnog uhićenja i ugrožavanja ljudskih prava i sloboda. Pojmovi poput demokracije i ljudskih prava i sloboda u Hrvatskoj su nepoznanica.

Da su u strahu velike oči to svi mi već odavno znamo, a jučerašnje uhićenje i prijava za narušavanje javnog reda i mira korčulaninu koji je premijera RH Andreja Plenkovića dočekao s pozdravom; „Živio Ćaća!“, samo je još jedan pokazatelj koliko smo kao društvo potonuli, koliko su u strahu te oči doista velike ali i kolika je kod pojedinaca potreba da se na sve moguće načine ulizuju i dodvoravaju onima koje oni sami smatraju moćnima.
Tko je izdao naredbu za uhićenje i je li ona uopće izdana ili su službenici djelovali po vlastitom nahođenju tek ćemo vidjeti, no, kako god bilo nije na odmet postaviti pitanje bi li do toga uhićenja došlo da je korčulanin povikao; „Živio premijeru!“?
Naime, logikom kojom su se vodili službenici koji su uhitili korčulanina to bi morali učiniti i u tom slučaju jer bi se i taj povik tada svrstavao u narušavanje javnog reda i mira, štoviše, bilo kakva malo glasnije izgovorena riječ također bi se morala tretirati na isti način s tim da korčulanin čak niti nije bio glasan nego je to izgovorio posve normalnim tonom.
Mnogi su jučer zbog ovoga događaja žestoko reagirali, kako mediji tako i političari, poglavito oni u oporbi, a za svoju predsjedničku kampanju ponajbolje je ovaj događaj iskoristio Miroslav Škoro koji je uz osudu ovakvog postupanja izjavio i da je premijer Plenković izgubio dodir sa stvarnošću i svojim narodom, s čim se svaka normalna osoba u ovoj zemlji, htjela ili ne, jednostavno mora složiti.
Nakon ovakvog događaja ne možemo se ne zapitati; Znaju li uopće dužnosnici ove zemlje te službenici represivnog aparata, što su to demokracija te sloboda misli, govora i javno izražavanje istih, općenito, znaju li oni što su to uopće u demokratskim društvima, kakvo tvrde da jesmo, ljudska prava i slobode?
Po viđenome jučer, ali i u pojedinim ranijim događajima, NE, ne znaju, niti dužnosnici na vlasti niti službenici u represivnom aparatu zemlje jer da znaju sve ono što se na Korčuli jučer dogodilo ne bi se dogodilo nikada i nigdje.
Da smo iole pravna država, službenici koji su jučer uhitili korčulanina danas bi već dobili otkaz, a iskreno se nadam da će zbog javnog sramoćenja, ugrožavanja ljudskih prava i sloboda, maltretiranja i nanošenja duševnih boli korčulanin već danas podnijeti prijavu te tužbu nadležnim tijelima te da će državu oplesti za dobru lovu, jer ovo je unaprijed dobiveni sudski proces, te si na taj način osigurati lijepu mirovinu i lagodan život.

Više:  HRVATSKA ĆE USKORO POSTATI PROBLEM EU no.1!

You may also like