SVE JE VIŠE ONIH KOJI DIŽU SVOJ GLAS PROTIV MOLITELJA PRED BOLNICAMA.

Sve je više onih koji raznim inicijativama pokušavaju maknuti molitelje od bolnica. Osim SDP-a koji se o tome očitovao ranije, inicijativu je još prije nekoliko mjeseci pokrenula i stranka PAMETNO koja sada traži da se molitelje udalji od bolnica na udaljenost ne manju od 150 metara i taj je prijedlog uputila na adrese predstavničkih tijela 29 gradova.
U stranci PAMETNO smatraju da; Svi građani moraju imati slobodu pristupiti zdravstvenim ustanovama bez straha od progona ili javne osude što su istaknuli i u svom priopćenju u kojemu se pozivaju na članak 11. Zakona o javnom okupljanju koji propisuje da nisu dopušteni ni mirno okupljanje ni javni prosvjedi u blizini bolnica.
Ovim prijedlogom o donošenju mjere o zabrani okupljanja Pametno je reagiralo na inicijativu “40 dana za život” koja i ove godine ispred bolnica tijekom korizme moli u 29 gradova diljem Hrvatske. Molitelji u 40 dana do Uskrsa žele, prema navodima s njihove službene stranice, moliti “za božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja.”.
O ovoj temi nekoliko je riječi na svom facebook profilu napisao i nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić koji kaže;
„Tolerantno društvo jako cijeni reciprocitet. Tolerirati ne znači nemati problema s tuđim mišljenjem, nego tuđe mišljenje, s kojim se ne slažeš, prihvaćati zbog svijesti o jednakosti i ravnopravnosti druge osobe. Da oprimjerim: molitelji ispred bolnica mogu moliti protiv prava na pobačaj ako i samo ako pobornici prava na izbor svoje aktivnosti mogu vršiti ispred crkava. Javni prostor je javni prostor. Tolerancija je tolerancija. Provokacija je provokacija.“.
I da, jedno nametljivo ponašanje i djela obično za sobom povlače isti takav odgovor, a okupljanje molitelja pred bolnicama se vrlo lako može okarakterizirati i nazvati NAMETLJIVIM PONAŠANJEM, što je, tek toliko da se zna, u hrvatskim zakonima kazneno djelo.

Više:  HIPOTETSKI, POLITIČKI PREBJEZI SU MAČ S DVIJE OŠTRICE, A U TAKVOJ SITUACIJI SVE JE MOGUĆE.

You may also like

PODRŽITE NAS