SVI SADA S PUNIM PRAVOM UDARAJU PO PREDSJEDNICI RH KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ.

Često puta me pojedinci kritiziraju zbog mojih tekstova o radu i djelovanju aktualne predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović tvrdeći da pretjerujem te da sam kada je ona u pitanju neusporedivo oštriji nego kada se radi o nekim drugim hrvatskim političarima ili pak političkim strankama.
Osobno mislim da nisu u pravu i da bih mogao biti čak i puno oštriji jer, pa jednostavno svojim ponašanjem, potezima i izjavama predsjednica Grabar Kitarović kao da baš i sama želi da pojedini mediji o njoj pišu na način na koji pišem ja ali i mnogi drugi.
U ovom tekstu prenijeti ću samo dijelove tekstova nekih od renomiranih hrvatskih novinara, kolumnista, publicista i političkih analitičara kako biste se i sami uvjerili da su u usporedbi s njihovim tekstovima ovi moji zapravo kamilica ali jednako tako ćete vidjeti i to da se svi oni uglavnom slažu s mojim stavovima i razmišljanjima vezanim uz predsjednicu Grabar Kitarović.
Tako je ovih dana Drago Pilsel napisao;
„Nema stida, nema samopoštovanja, nema političke pameti, pretvorila je instituciju šefa države u putujući cirkus… Zašto bi takav propuh od osobe, takva šupljoglava, najgora hrvatska političarka dobila drugi mandat? Zato što to hrvatski građani žele. Njima koji će glasati za laprdušu čokolindu posvećujem ovu kolumnu.“, napisao je Drago Pilsel u iznimno opširnoj analizi jednog od posljednjih intervjua aktualne predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u kolumni koju u cijelosti možete pročitati ovdje – http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/123631/drago_pilsel_ide_do_kraja_odvratna_kolinda.html?fbclid=IwAR1yapClNFfyDfqDnFGTLoNKRaQHxafJvEhUAUNW2wImBRg5R7AA6jGyIBw
Ništa blaži prema predsjednici nije niti Žarko Puhovski koji je ovih dana zaključio ono o čemu sam osobno pisao još zimus, a ponovio i nedavno u jednom od svojih novijih tekstova – Možda bi bilo najbolje i najpametnije da Grabar Kitarović odustane od kandidature ili pak da premijer RH Andrej Plenković i HDZ ipak odustanu od toga da je podrže te izaberu nekog drugog kandidata iz svojih redova jer gotovo je nevjerojatno da jedna takva stranka u svojim redovima nema nikoga boljeg i kvalitetnijeg od Grabar Kitarović.
Tako Puhovski doslovce bez dlake na jeziku i imalo suzdržavanja u jednom intervjuu kaže;
“Meni se čini doista žalosnim. Ona je dezorijentirana, ona se ponaša kao da ne zna što govori. Ona je govorila o hvatanju oružja, što je neukusno, ali opasno. Ona je vrhovna zapovjednica. Za razliku od ranijih neukusnih ponašanja, ovo bi joj moglo loše odjeknuti u njenom biračkom tijela.“, kaže Puhovski osvrćući se na njeno nedavno ponašanje prigodom proslave Dana pobjede.
No, nije to sve od Puhovskog, ne, ne, komentirajući za Novi list odnos predsjednice Grabar Kitarović i premijera Plenkovića Puhovski kaže doslovce ono što sam i ja ustvrdio u svojim tekstovima.
“Plenković nema druge mogućnosti osim da podržava njenu kandidaturu. On visi u stranci jer je relativno izgubio europske izbore. I još jedan sličan neuspjeh bi bio nešto nakon čega se možda ne bi ni mogao kandidirati za predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji će se održati u proljeće sljedeće godine. A taj bi neuspjeh bio da Kolinda kao njegova kandidatkinja ne bude izabrana. Istina, ne bi to bio takav neuspjeh kakav je bio za europske izbore gdje je sam izabrao kandidate.
Ali ipak je on javno moljakao Kolindu da bude kandidatkinja.”, kaže Puhovski te da Plenković “Nema drugog izbora nego da trpi njene postupke”, te da se “on jedino može nadati da će je Miroslav Škoro i Zoran Milanović toliko napadati da je otjeraju bliže HDZ-u.
Može se samo nadati da će oni odraditi za njega kod Kolinde jer on sam to ne može. Što je ipak vjerojatnija opcija od toga da bi ona sama mogla odustati.
Ona se može blokirati od neke vrste nelagode i straha koje pokazuje u zadnje vrijeme pa onda odlučiti da se ne kandidira. I to bi sigurno bila idealna situacija za Plenkovića. On bi morao izaći s kandidatom iz nužde za čiji eventualni neuspjeh ne bi bio odgovoran, a ako bi uspio, to bi onda bila Plenkovićeva pobjeda.
Dobrim dijelom do komešanja na javnoj sceni dolazi zbog toga jer je predsjednica potpuno izgubljena i ne zna što da radi. I zbog te njene neodlučnosti, koja na momente dosta graniči s nekom vrstom očaja, ona ide iz greške u grešku. A Plenković onda hoda za njom i bavi se kontrolom štete. Prvo je u njeno ime morao polemizirati s jednim protukandidatom koji tvrdi da ona ni nije kandidatkinja, a sada još mora objašnjavati i njen temperament. Ona ga dovodi u tešku situaciju, ali kao što sam rekao, on nema alternativnu mogućnost.
Ona je toliko toga progutala u tom intervjuu, i osobno, svjetonazorski. Činjenica je da se toliko jadno i žalosno umiljavala desnici da je pričala o svojim roditeljima koji su hranili župnika, da je to doista žalosno. Žalosno, jer bi jednu jako važnu funkciju u državi opet mogla dobiti osoba koja ne zna tko joj glavu nosi”, zaključuje Puhovski za Novi list.
Osim Puhovskog i Pilsela na predsjednicu Grabar Kitarović ovih se dana u nekoliko svojih kolumni obrušio i Ante Tomić tako da ponavljam još jednom, sve ono što ja u svojim tekstovima iznosim na neki je način zapravo u usporedbi s njihovim čista kamilica te ću ubuduće i sam morati biti još oštriji i žešći jer, što god tko mislio i govorio ona je sve te kritike svojim ponašanjem, postupcima i izjavama ali i nepoštivanjem funkcije koju obnaša apsolutno i zaslužila.

Više:  Vladajuće strukture u Hrvatskoj nude nam,..., "MIRIS BARUTA".

You may also like