Teorije i zavjere Masona i Iluminata u svjetskoj i hrvatskoj povijesti

PODCAST VELEBIT  Gost: povjesničar Goran Jurišić, autor knjiga ‘WWII Povijesna istina bez cenzure’, ‘Hrvatska i hrvatski narod u ratu za nezavisnost i opstanak 1991.’, ‘Unser Kampf’ napisana na njemačkom jeziku.Krenuli smo u razgovor s namjerom da predstavimo javnosti drugačiji uvid u našu povijest, ali je razgovor neplanirano skrenuo u teme o masonima, iluminatima i kakvu oni ulogu, prema mišljenju našeg sugovornika imaju u našoj i svjetskoj povijesti. Bez obzira slagali se s Jurišićem ili ne, ne možemo osporiti zanimljivost iznesenih teza, a pogotovo s obzirom na raširenost takvih misli koje zbog toga dobivaju legitimitet potreban za društvenu raspravu.

Pitanja koja Jurišić otvara su:

♦ Uloga svjetske masonerije i iluminata u važnijim povijesnim zbivanjima od sukoba protestanata i katolika, preko Francuske revolucije, Oktobarske revolucije pa sve do današnjih dana. 

♦ Posebnu pozornost Jurišić pridaje ulozi svjetske masonerije u stvaranju i organiziranju partizanskog pokreta u  Jugoslaviji.

♦ Jurišić također otvara temu povezanosti okultizma i politike, osobito s pozicije izrazito surovog obračunavanja partizana s hrvatskim narodom i zarobljenim vojnicima. 

Odgovore na ova pitanja poslušajte u PODCASTU VELEBIT.Projekt VELEBIT

Više:  IZVANZEMALJCI UKRALI SPIS O VASI IZ "DORH-a"!

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!