TKO ĆE KOGA I KADA?

Unutarstranački sukobi jedna su od tema kojom se često bavim, što uglavnom i nije pretjerano teško kada se radi o oporbenim strankama koje te sukobe ne znaju zadržati u privatnosti svojih stranačkih prostorija nego ih i same plasiraju u javnost, no, kada je u pitanju HDZ ( čitaj – Zločinačka organizacija ) onda je stvar puno teža.
Naime, posve je jasno da se unutarstranački sukob odvija i u redovima HDZ-a ali on se, kako je to kod njih i uobičajeno, odvija daleko od očiju javnosti, u polumraku i mrklom mraku obavještajne i paraobavještajne zajednice baš na način kako se i inače radi u svim svjetskim zločinačkim i kriminalnim organizacijama.
Na to da se u HDZ-u odvija obračun upućuju mnoge sitnije i krupnije pojave koje mnogima možda nisu toliko primjetne kao onima koji nešto malo bolje poznaju i drugim očima promatraju situaciju, pa tako i već spomenute sitnice.
Taj sukob nije od jučer, on se odvija već duže vrijeme, gotovo od onoga trenutka kada se premijer RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odrekao koalicije s krajnje desnim strankama, a poglavito nakon što je ušao u koaliciju s HNS-om što desnom krilu stranke nikako nije bilo po volji.
Afere HOTMAIL i SMS cijelu su stvar dodatno zaoštrile i zakomplicirale što držim i razlogom otvorenog novog sukoba na relaciji predsjednica RH DrKolinda Grabar Kitarović – Vlada RH.
Vjerojatno ste i sami primijetili kako je iz javnosti u potpunosti nestao stranački zamjenik Plenkovića i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić za kojega je i sam Plenki nedavno rekao da ne zna gdje je i što radi nakon čega je u javnost plasirana informacija da je bolestan.
Osim Brkića u posljednje se vrijeme ne čuje niti za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, zanimljivo jer i to njegovo nestajanje poklapa se s prosvjedom koji je prošloga mjeseca održan u Vukovaru, a koji su mnogi protumačili kao izravan napad na Plenkija.
Indikativno je i to što predsjednica RH DrKolinda insistira na rasvjetljavanju afere HOTMAIL koja bi se izravno mogla i vjerojatno hoće, negativno odraziti na Plenkija i skupinu BORG dok istodobno nije toliko zainteresirana za rasvjetljavanje afere SMS čime bi do kraja bio diskreditiran upravo Milijan Brkić.
Posve je jasno da se predsjednica RH DrKolinda sada posve jasno priklonila desnici, ne samo unutar HDZ-a nego i općenito te je mnogi sada vide čak i kao radikalnu desničarku, što ona u svojoj biti od samoga početka i jest, a kao takva je u ovom trenutku vjerojatno i najopasniji protivnik premijera RH Andreja Plenkovića i cijele Vlade RH.
Kroz prizmu svih tih zbivanja i sukoba treba gledati i najnovije jačanje kluba zastupnika u Hrvatskom saboru koji se okupljaju oko Milana Bandića, čega su se ponajviše uplašili u HNS-u i HSLS-u ali još uvijek nisu tamo gdje bi najviše trebali, a to su manjinci.
Nije nikakva tajna da desnoj struji u HDZ-u smeta Plenkijeva suradnja s pojedinim manjinama, prije svih ona sa srpskom manjinom, te nije isključeno da bi Plenki nekom novom rekonstrukcijom Vlade RH i vladajuće koalicije kako bi umirio i pridobio njihovu naklonost, mogao povući i taj potez, izbaciti iz koalicije manjine i zamijeniti ih Bandićevim plaćenicima. Ukoliko skupina Bandićevih plaćenika nastavi bujati i rasti vjerojatan potez Plenkija biti će da se riješi i HNS-a i manjinaca jer, ruku na srce, upravo koalicija i suradnja s njima ovu Vladu RH, HDZ i samog Plenkija ponajviše koštaju.
Tome u prilog ide i činjenica da je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak prije nekoliko dana za EU Parlamentarne izbore suradnju i koaliciju ponudio Amsterdamskoj koaliciji, čime je samo još jednom pokazao da je doista jedan od najvećih smradova na hrvatskoj političkoj sceni i pravi ljigavac bez trunke srama i ikakvih pozitivnih moralnih kvaliteta.
Dakle taj sukob koji se trenutno, daleko od očiju javnosti, odvija u HDZ-u mogao bi imati razne ishode i evidentno je već i samo iz ovoga ovdje iznesenoga da se on u konačnici može završiti na samo dva načina, novom pobjedom ili konačnim padom Plenkija ili pak predsjednice RH DrKolinde koja bi u slučaju pobjede bila vjerojatna nova predsjednica stranke i kandidatkinja za još jedan predsjednički mandat, pa se sve ovo što se događa na relaciji Vlada RH – Pantovčak – Bandićevi plaćenici može tumačiti i kao priprema za konačni obračun, svojevrsno okupljanje i postavljanje figura na šahovskoj ploči.

Više:  SMRAD ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE (HDZ-a) POSTAJE NEPODNOŠLJIV!

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!