TO ŠTO SU MAŠKARE SPALILE LUTKU PUPOVCA ME UOPĆE NE ZABRINJAVA, VIŠE SAM ZABRINUT ZBOG TOGA ŠTO NISU SPALILI NITI JEDNOG SVEĆENIKA.

Predsjednik SDSS-a i manjinski saborski zastupnik koji podržava vladajuću većinu, Milorad Pupovac, izjavio je jučer da je povrijeđen spaljivanjem lutke s njegovim likom u nedjelju na karnevalu u Kaštel Sućurcu, što je doživio kao poticanje na nasilje u atmosferi mržnje koju, kaže, dopušta državni vrh.
Povrijeđeni Pupi u svom je stilu tom prigodom rekao;
“Ovo je pokazatelj za one koji predstavljaju glavu države i društva, a ne za taj obezglavljeni svijet. Umjesto da hrvatsko društvo razmiče granice svoje slobode, ono se guši u mržnji, što je pokazao ovaj karneval. To nije duhoviti, inventivni dalmatinski karneval koji provocira vlast, to je, nažalost, bila manifestacija nacionalističke i šovinističke priče. Ali nisu oni krivi. Krivi su oni koji su stvorili takvu atmosferu, koji ne čine ništa ni riječju niti djelom da ta atmosfera bude osuđena i promijenjena”, rekao je Pupi.
Pupi je pri tome zaboravio da su u mnogim drugim hrvatskim gradovima u okviru maskenbala i maškara spaljeni i mnogi drugi političari iz samog političkog vrha zemlje, pa i sam premijer RH Andrej Plenković ali gle čuda, nitko se osim Pupija ne žali i ne plače kao malo dijete te ne prijeti izlaskom iz vladajuće koalicije.
Inače, da svima bude sve malo jasnije, maškare obično spaljuju one koje smatraju krivcima za nešto što u društvu nije dobro, a budući da Pupi i njegovi manjinci svojim sudjelovanjem u podršci vladajućoj Zločinačkoj organizaciji HDZ-u omogućavaju daljnju okupaciju Hrvatske, samim tim i nastavak njihove pljačke, otimačine i uništavanje zemlje i građana automatizmom je kriv jednako kao i oni.
Ipak, osobno me toliko ne zabrinjava što su maškare spaljivale lutke pripadnika političke elite, točnije, vladajuće kaste, pa tako niti Pupija i premijera RH Plenkija, ne, osobno me puno više zabrinjava to što tom prigodom nije spaljen niti jedan svećenik, biskup, kardinal ili čak i sam papa Franjo, dakle niti jedan predstavnik Institucije zla, Katoličke crkve s čijih se oltara žiri najviše laži i poticanja na mržnju, a o svemu onome što se događa u mračnim kutovima, hodnicima i odajama crkava i katedrala da i ne govorim jer posljednjih sam dana sasvim dovoljno pisao o seksualnim zlostavljanjima i silovanjima maloljetnika i redovnica upravo od strane klera, iako, hm, o takvim stvarima nikada nije previše pisati i na njih upozoravati i ukazivati, pa s obzirom na to da sam uvjeren kako će oni s tim svojim zlodjelima nastaviti vjerujem da će biti još puno prigoda ponovno pisati i o tome. Na žalost svih nas, poglavito žrtava.

Više:  Plenković iznimno sramežljiv i blag u svojim osudama nasilja i seksističkih ispada!

You may also like