‘Tončija Huljića osim po glazbi pamtimo i po zlatnom cigaršpicu. Bio je poput hrvatskog Jamesa Bonda!’

Uoći nastupa svjetski poznatog australsko-britanskog električnog string kvarteta Bond na festivalu Rock&Stars u četvrtak 9. kolovoza. Vrsne glazbenice, proglašene kao ‘Spice Girls of Classical Music’ za tportal su ispričale sve o svojoj glazbi, dolasku u Hrvatsku, imidžu i suradnji s našim skladateljem

Ansambl glazbenica, koje su pohađale najbolje glazbene škole i konzervatorije u Velikoj Britaniji i Australiji, utemeljio je glazbeni promotor Mel Bush, menedžer svjetski slavne violinistice Vanesse Mae.

Sa svoja 4 milijuna prodanih albuma, Bond su najbolje prodavani gudački quartet u povijesti muzičke industrije. Ženski gudački kvartet kojeg čine Tania Davis (violina), Eos Counsell (violina), Elspeth Hanson (viola) and Gay-Yee Westerhoff (violončelo), a koji je među ostalim veliki uspjeh postigao i sa glazbom Tončija Huljića, nastupio je i na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara 2012-te godine.

Kako se pripremate za nastup u Hrvatskoj?

EOS: Vrlo smo uzbuđene što ćemo odsvirati sviramo neke pjesme s našeg novog albuma, a hrvatska publika će biti prva na svijetu koja će ih čuti. Također ćemo odsvirati i mnogo starih favorita, tako da će za se naći za svakoga ponešto.

Znaš li nešto o Hrvatskoj i dolazite li po prvi put?

EOS: Znamo da niste željni Bošnjaci koji dolaze na more, šalimo se! (smieh) Nikada nismo bili u Hrvatskoj kao skupina, ali jedan od ljudi odgovornih za Bondov zvuk u prvim godinama bio je Hrvat, skladatelj iz Splita, Tonči Huljić. Napisao je naš prvi singl ‘Victory’ kao i naš singl ‘Explosive’

.

You may also like

By 
error: Spectatorblog !!