Trebamo li vjerovati ministru financija u Vladi RH Zdravku Mariću kada kaže da sredstva prikupljena za malenu Milu neće biti oporezovana?

Nakon što su jučer gotovo svi mediji u zemlji, pa i ja osobno, upozorili na to kako bi se moglo dogoditi da država sjedne ili stavi svoju šapu na prikupljeni novac za pomoć u liječenju malene dvogodišnje djevojčice Mile Rončević te mrtvo hladno naplati sve moguće i nemoguće poreze na preostala sredstva, što su svi, pa tako i ja osobno, potkrijepili i zakonskim tumačenjem, u večernjim satima oglasio se i ministar financija u Vladi RH Zdravko Marić tvrdeći da do toga neće doći.
U ovom tekstu se sada ne želim ponovno osvrtati i baviti time što o tome kaže aktualni zakon, dakle, zakon koji je još uvijek na snazi i po kojemu bi se trebalo i moralo postupiti, nego na nešto posve drugo.
Prvo; Jesmo li svi mi od ministra Marića ikada čuli da on laže? Naravno da jesmo, štoviše, čini to gotovo u svakoj prigodi i to od prvoga dana kada je sjeo u ministarsku fotelju.
Drugo; Ukoliko već znamo da ministar, kao uostalom i njegov premijer RH Andrej Plenković te svi ostali ministri u Vladi RH, uglavnom gotovo u svakoj prigodi laže, trebamo li mu sada vjerovati da se doista neće dogoditi upravo ono na što su gotovo svi mediji upozorili, pa i ja osobno? Naravno da ne jer ne postoji niti jedan jedini razlog da bilo koji normalan čovjek vjeruje bilo kojem osvjedočenom lažljivcu i prevarantu.
I treće; Naplaćuje li porezna uprava sve te poreze i namete i političkim strankama na sredstva koja im doniraju njihovi donatori za predizborna bahaćenja, proseravanja i nemilosrdna razbacivanja sredstvima poreznih obveznika? Gle čuda velikoga, pa naravno da NE!
O da, gospodo draga, VJERODOSTOJNO!, VJERODOSTOJNO da VJERODOSTOJNIJE biti niti ne može jer, pa ipak se radi o Zločinačkoj organizaciji HDZ-u koji u svom zločinu prema zemlji, njenim građanima i narodima uvijek jest bio, sada je i biti će VJERODOSTOJAN!.

Više:  Prvi i osnovni cilj svih predsjedničkih kandidata treba i mora biti rušenje KGK!

You may also like