U SDP-u NIŠTA NOVOGA, REKTALNA SIMFONIJA.

Poput i većine svih ostalih medijskih djelatnika, novinara, kolumnista te političkih, gospodarskih i svih ostalih analitičara i ja sam se kao pijan plota posljednjih dana uhvatio afere „ŠPIC – PAPAK“ i u potpunosti zapostavio zbivanja u SDP-u u kojemu se uvijek događa puno toga zanimljivoga što svakako zaslužuje pozornost medija i javnosti.
Najmanje tri vrlo važne stvari dogodile su se u posljednjih 5 – 6 dana, a da o njima nisam baš ništa napisao te ću se na njih nastojati osvrnuti sada u jednom kratkom tekstu budući da vjerujem kako ste o svemu tome već barem nešto čuli ili pročitali.
Na prvo mjesto ću staviti izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji je još u subotu rekao kako su on i stranka spremni preuzeti odgovornost za vođenje i upravljanje zemljom. Ha, ha, ha i ha, ha, ha jer, pa što drugo reći na takvu izjavu čovjeka koji nije u stanju preuzeti ni odgovornost za to što je zajedno sa svojim čmarnim nametnicima, rektalnim kamikazama i ostalim moralnim nakazama u potpunosti uništio svoju stranku koja svakodnevno gubi sve više članova i povjerenje birača.?
Na drugo mjesto bih stavio novi već, unaprijed promašeni plan, da SDP-ov kandidat za predsjedničke izbore bude bivši predsjednik RH Ivo Josipović, čovjek kojega je ona koju nazivamo „TO“ porazila na prošlim izborima. Da je to za SDP loše rješenje koje im sasvim sigurno neće donijeti ništa dobroga vidi se već i iz izjava pojedinih članova samoga SDP-a, između svih njih i saborskog zastupnika Gordana Marasa, koji kažu da se jedino Zoran Milanović može na tim izborima suprotstaviti onoj koju nazivamo „TO“ što već samo po sebi znači da bi u slučaju da obojica spomenutih budu kandidati za predsjednika jedan dobar dio SDP-ovog članstva glasovao za Milanovića.
Na treće mjesto bih stavio listu imena koja će uči u utrku za EU parlament. Budući da SDP kao najnepoželjnija udavača za te izbore ni s kim nije uspio uči u koaliciju na te će izbore Bero i društvo samostalno, a početkom tjedna odlučeno je i tko će se naći na listi koja je već nakon objavljivanja izazvala dosta čuđenja. Naime, pored nekoliko široj javnosti poznatih i medijski eksponiranih članova na njoj su se našla i imena onih za koje nitko nikada i nigdje nije niti čuo poput; Barbare Antolić Vrpore, Jasenke Auguštan Pentek, Sanje Radolović i Ivana Posavca Kriveca. O.K., vjerujem da ima i onih koji sve njih znaju ali široj javnosti oni su nepoznati i doista je upitno što uopće na toj listi i traže.? Predsjedništvo se usuglasilo da će odluku o konačnom redosljedu imena na listi donijeti članovi Glavnog odbora SDP-a, a budući da na listi nema niti predsjednika Davora Bernardića niti potpredsjednika Zlatka Komadine jasno je da su se njih dvojica ipak uspjeli oduprijeti pritiscima da jedan od njih bude nositelj liste, što je za stranku zapravo i dobro jer poznato je da njih dvojica ne uživaju povjerenje simpatizera stranke.
Tako je, vjerojatno neovisno o tome na kojemu će se mjestu njihovo ime na listi naći, gotovo sigurno posve jasno da bi u novom sazivu EU parlamenta mogao završiti netko od slijedećih kandidata; Biljana Borzan, Tonino Picula, Ranko Ostojić, Gordan Maras, Fred Matić ili pak Joško Klisović s tim da sam osobno stajališta kako bi odlazak Marasa, pa i Ranka Ostojića, iz Hrvatskoga sabora za SDP zapravo bio veliki gubitak te se nadam da do toga neće niti doći, prije svega stoga što SDP u ovom trenutku uživa iznimno slabu potporu biračkoga tijela i teško da će u EU parlamentu dobiti više od jednog ili dva zastupnika, a osobno se ne bih iznenadio niti da ostane bez i jednoga.

Više:  HRVATSKA JE SVJETSKI REKORDER U ORGANIZIRANJU RAZNIH HUMANITARNIH AKCIJA!

You may also like